Mine beste New York tips!

Mens flyet svevde over atlanteren midt i natten (norsk tid), klarte ikke jeg sove fordi jeg var for oppspillt over å komme hjem til lillehjertet, samt samle alle tanker og inntrykk fra en fantastisk kjæresteferie! Tenkte å samle noen av tankene og tipsene i et eget innlegg, dere som er lei new york innlegg nå kan hoppe over!;)

Hotell og overnatting:
Vi bodde i 57th street, mellom 6 og 7 avenue – perfekt gåavstand til time square, 5th avenue og central park. Vi hadde også subwayen på hvert gatehjørne av 6 og 7 avenue, som vi brukte hver dag. Vi fant hotellet vårt på hotels.com der du kan se folks erfaringer osv om hoteller, og bet oss merke i størrelse på rom og generelle positive opplevelser. Vi tenkte først å bo i New Jersey, men er glad for at vi valgte å bo sentralt da det ofte samlet seg poser i hendene og det var fint å kunne slappe av litt på hotellet uten å måtte ta tog/taxi over lengre strekninger. Vårt hotell het Salisbury Hotel og anbefales, vi hadde faktisk egen stue, soverom, 4 garderober, lite kjøkken og bad – og det var ikke mange hundrelappene ekstra. Det var godt renhold hver dag, trivelig personale men litt slitent og skulle gjerne vært pusset litt på. Ellers var også de andre rommene på dette hotellet over middels store enn hva man kan forvente på Manhattan. Vi bestillte hotellet gjennom hotels.com og kan anbefale det, samt vil jeg anbefale å finne hotell med subwaystasjon i nærheten!

Transport:
Vi fløy med SAS direkte fra Oslo til Newark, og det var veldig deilig å komme direkte uten mellomlanding. Vi tok taxi fra flyplassen, men ble først nedløpt av en travel mann som kunne tilby oss taxi til Manhattan. Men vi valgte å gå for yellowcab og ikke en evt piratsjåfør. Taxi inn kostet oss rundt $100 inkl tips og bompenger (avhenger av til hvilket område på manhattan du skal, det var fastpriser). Da vi skulle tilbake til flyplassen for avreise bestillte hotellet bil til oss. Før vi reiste hadde vi sett litt på kart hvor subwaystasjoner var i forhold til hotellet, og subwayen skulle vise seg å være utrolig kjekt og ble vårt faste transportmiddel rundt på manhattan. Vi brukte den hver dag, opp og ned manhattan ettersom hvor vi skulle! Vi kjøpte 7-dagers kort, som man enkelt kjøper i automater nede i subwayundergangen og kostet ca 150 kroner. Bare det å ta subwayen er e opplevelse, mange spennende mennesker, travle businessmenn med dress, hunder i barnevogn og turister. Det kan virke litt overveldene med det samme, men så kommer man inn i rutene og stoppene. Det står veldig godt forklart på kart du får på hotellet. Ellers må man prøve å ‘hail a cab’, dette gjorde vi etter middag i central park og var kjempegøy. Man nesten kriget med de litt lengre opp i gaten om å få fatt i en ledig taxi, eneste gangen vi tok taxi utenom flyplasstransporten.

Utrolig grei oversikt over subwayen på kart!

Shopping:
Sørg for å reise med minst mulig i koffeten, om du tenker å handle der. Jeg og A tok med minimalt, vi fyllte ellers opp kofferten med noen gamle håndklær, puten min og en ekstra bag. Dette forå unngå at kofferten skulle kollapse med for lite ‘fyll’. Vi la igjen dette når vi skulle reise hjem. Det var gøy å bruke de nye klærne vi kjøpte og bagen var absolutt en nødvendighet når vi skulle reise hjem. Husk å bestille en ekstra kolli på tur hjem ;) Vi shoppet det meste i bydelen SoHo, en koselig bydel med alt du kan tenke deg av butikker i hyggelige gater. Her har du alt både billig og dyrt. Vi tok også turen innom Century 21 (outlet) og Macy’s men som ble for uoversiktlig og rotete for oss. Noen småting ble med, men i hovedsak likte vi SoHo best. Vindusshopping på 5th ave er også et must, men det er enormt mye mennesker her. Selvfølgelig Applestore i 5th ave er himmelsk og er du først der må du også innom den gigantiske lekebutikken på samme sted, den er enorm. Ikke kjøp ting på taxfree, det er billigere å handle når du kommer frem. B&H Photo må man også innom, her kjøpte jeg meg et kompaktkamera og nytt objektiv (24-70mm) og er himmelsk for fotoelskere. Vi kom rett til stengetid, men fikk oppleve det kule med å handle ved disken, se varene ankomme i grønne bokser på transportbånd i taket, som igjen freser avgårde til pakkemannen som har pakket og gjort klart før du rekker å komme deg ned trappen. Haha, det var herlig å oppleve! Viktig å sjekke åpningstider på B&G Photo før man reiser, da de har mange rare fri og helligdager. De butikkene jeg handlet mest i og likte best var Zara, Topshop, Forever 21 og H&M – noen par sko handlet jeg hos Steve Madden!

Shopping på Bloomingdales!

Serverdigheter/attraksjoner:
Av serverdigheter dro vi på Top og the Rock istede for Empire state Building, og var på toppen ila 15 minutter. Har lest og fått mange advarsler om timer med kø og enorme folkemengder på Empire, så vi bestemte oss for top of the rock. Angrer ikke et sekund, en perfekt utsikt over empire i sør og hele central park i nord, ble helt overveldet over hvor stor denne parken er. Vi var der i lunsjtiden, som kan anbefales, det var veldig lite folk. Ellers fikk vi med oss central park, american museum of natural history, highline park, helikoptertur med heliny.com, grand central terminal, time square og Lion King på broadway. Vi bestillte helikoptertur på heliny.com og billetter til Lion King på ticketmaster.com – anbefales å gjøre på forhånd selv om mange sier man får billigere billetter ved å kjøpe samme dag eller dagen i forveien på Broadway. Vi ønsket gode plasser og sikre oss helikoptertur! Det vi ikke gjorde var å gå brooklyn bridge by night, det får bli neste gang. Time square er turistmagnet på kveldstid, kjempegøy å få med seg men det blir raskt kaotisk, og det er dyrt der for middag o.l. Vi tok den opplevelsen sammen med broadwayshowet da vi likevel var der! Jeg hadde lyst til å se minnetavlene og fossefallene etter world trade center, men her deler de ut bare et visst antall billetter hver morgen kl 0900, så det ble ikke vi besøkte området innenfor sperrinene. Men man kunne se, og det var et eget museum/souvernirshop o.l der. Vi tok ikke hestedrosje i Central Park, men tok sykkeldrosje til the Boathouse for å spise middag. Herlig å oppleve Central Park by night også, men byen pulserende rett utenfor. China town og Little Italy var også utrolig opplevelsesfullt, og det var som å komme til to nye land midt på Manhattan.

Anbefaler Top of the Rck med fantastisk utsikt over Central Park og Empire State Building!

Breakfast/lunch/dinner:
Vi hadde to starbucks i samme gate, og tok nesten alle morniger her med kaffe, bagels og gratis internett istede for hotellfrokost. Alle starbucks har gratis trådløst internett!;), ellers spiste vi også frokost på andre steder vi kom over i de forskjellige bydelene. Lunsj spiste vi der vi var, men en plass jeg kan anbefale er Pastis i Meetpacking District og Delicatessen i SoHo, kjempefine plasser og beregn noe ventetid i lunsjtiden. Vi hadde reservert bord på to restauranter før turen, og det var Spice Market i Meetpacking District og Boathouse i Central Park, dette gjorde vi enkelt inne på deres hjemmesider. Vår absolutte favorittrestaurant ila turen var Spice Market, spennende, urban, livlig og fantastisk mat – må bare oppleves. Vi bestilte Spice Market menu som besto av kokkens retter den dagen, alt ble en overraskelse – passet oss utmerket. Boathouse et en koselig restaurant ved the Lake i Central Park, god mat og hyggelig atmosfære. Ellers spiste vi den beste biffen på the Capital Grille! Et par dager ble det også pizza på den lokale pizzasjappa vegg i vegg på hotellet. I New York finner du favoritter og alt du liker, men det lønner seg å gjøre litt research på forhånd og kanskje ha 1-2 reservajsoner, ellers finner man alltid en fin plass å spise!:) Det vi var for lite flinke til var å drikke rikelig, perongene og ventetiden i subwayen kunne være noe lang og veldig varm til tider. Nå var det ekstremt varmt mens vi var der, men sørg for å ha en flaske vann i vesken hele tiden likevel.

Burger på Delicatessen, verdens beste fries

Fantastisk interiør på Spice Market!

Get yourself an american nickname:
På for eks Starbucks og Pinkberry spør betjeningen etter navnet ditt til bestillingene, og da våre nordiske navn ikke er så enkle å forstå og for å unngå pinlige øyeblikk ble jeg og Anders – Judith og Andrew for turen! Tenk litt på det ;)

Pinkberry og Starbucks:
Kan ikke unngå å skrive noe om mine to absolutte favorittplasser, Starbucks for kaffe/frappe/iskaffe/iste og Pinkberry for frozen yoghurt med alt du vil av bær-, sjokolade- og muslitopping. To steder du finner i de fleste bydelene i NY, og er absolutt steder du bør ta turen innom!

Mmm, frappe!!

Mmm, alt du kan drømme om til topping av din Froxen Yoghurt!

Ellers:
Gå,gå,gå – ha gode sko OG gnagsårplaster – la byen føre deg, opplev de høye skyskraperne strekke seg mot himmelen, eller stillheten midt i hjertet av central park, kjenn luktene og pulsen i chinatown og hør ulende sirener fra politibiler, eller kraftige horn fra lastebiler – new york er en by man bare går og går i, opplever – en by som aldri sover! Og du er mer sliten etter enn før du dro, hoven i føttene og ør i hodet ;) Men opplevelsene og inntrykkene lever for alltid i deg, det kommer de iallefall til å gjøre i meg!

NYT NEW YORK – JEG SKAL DEFINITIVT TILBAKE!

28 Comments

 1. manuela Oct 06, 2011

  Dette må jeg lagre, eller huske til jeg en vakker dag får oppleve NY!!!
  Har SÅ lyst å reise dit!!!

  Reply
 2. June Oct 06, 2011

  Har du postet disse tipsene før? Fant innlegget når jeg søkte på new york i bloggen din tidligere i uka?!
  Veldig mange fine tips ihvertfall!:) Jeg reiser om 2 uker og gleder meg veldig. Hva sllags temperaturer var det der?

  klem June

  Reply
  • Ja, det ble en feil at jeg postet ved feil dato da jeg skulle planlegge innlegget!:) Hehe! Tempen stemte bra med yr.no og vi hadde mellom 20-23 grader!

   Gleed deg og nyt!:)

   Reply
 3. Mykeminutter Oct 06, 2011

  Tenkte meg at du ville like B&G Photo ja! :) Det systemet de har i butikken er jo bare helt fascinerende. Eierne er nok ortodokse jøder, derav mange helligdager og stengt butikk :) Mannen min fikk plutselig oversikt over mange høytider han ikke hadde hørt om før, siden han er en flittig kunde der ;) Fortsatt fin torsdagskveld!

  Reply
 4. Kristin Oct 06, 2011

  Å herlighet! Fikk ikke mindre lyst til å dra nå liksom…
  Siden er bokmerket og skrevet ut. Disse tipsene skal ikke få forsvinne for meg:)
  Tusen takk!
  Klem fra Kristin

  Reply
 5. Anine Oct 06, 2011

  Flotte NY tips:):)

  Reply
 6. anette.pk Oct 06, 2011

  For et kjempe-fint NY-innlegg, Jorid!!! Super-mange fine tips! Dette skal jeg hente fram når det er vår tur igjen:)

  STOR klem
  Anette

  Reply
 7. Frk Fjellby Oct 06, 2011

  Im Lisa :)

  Reply
 8. Nina Oct 07, 2011

  Tusen takk for tips! Dette innlegget skal skrives ut;) vi lurer faktisk på om vi skal ta bryllupsreisen dit. Man kan vel ha både romantikk og eventyr i NY også?!:)

  Reply
 9. MissMette Oct 07, 2011

  Hei Jorid :)
  Kjempeflott og herlig innlegg ღ Dette skal jeg lage i en egen mappe, sån i tilfelle det blir en tur på oss en gang, hihi… Nå er jeg ikke så glad i fly, så vi får se… Men det var mye interessant å lese her. Både ser og høres ut som en fasinerende by – hører mange som sier det som har vært der… alltid noen som skjer ღ og utrolig mye flott å se… Har fulgt deg også på bloggen, og mange fine og herlig bilder – kjempeflink er du ღ Kan tenke meg at det også var godt å komme hjem til lillehjertet ღ Ønsker deg en fin fredag og helg… Stor klem fra Mette

  Reply
 10. Ingeborg:-) Oct 07, 2011

  Ser ut til at dere har hatt en flott tur, med mange fine opplevelser!!

  Skal ta med meg tipsene til neste gang jeg skal til fantastiske NYC, som forhåpentligvis er til våren! :-)

  Reply
 11. Anita N Oct 07, 2011

  Du har fått med deg mange flotte steder ser jeg. Vil anbefale restauranten Buddakan til din neste tur (for det blir det helt sikkert når du først har fått byen i blodet…) :) Fikk skikkelig lyst til å reise dit når jeg leser innleggene og ser bildene dine – kanskje neste år… :)

  Reply
 12. Stine Oct 07, 2011

  Oij, så fantastisk innlegg! Lysten til å reise til NY ble ikke akkurat mindre nå :P

  Reply
 13. Randi Krog Belseth Oct 07, 2011

  Vil også gjerne til New York. Men må bli med ganske mange lommepenger med på turen. ;) Skal helt klart få kjøpt flere fotosaker. :)

  Reply
 14. Stina Oct 08, 2011

  Fantastisk innlegg med mange gode tips som jeg skal huske på til neste gang jeg skal til N.Y!! Jeg pleier btw å være Christina i USA :)

  Reply
 15. Siv Oct 09, 2011

  Så mange flotte tips Jorid! Jeg & mannen skal reise dit til neste høst,å da skal jeg jammen benytte meg av de tipsene du har gitt:)) Gleder meg allerede;)

  Klem

  Reply
 16. Åshild Oct 12, 2011

  Vi bodde faktisk også på Salisbury. Litt absurd å kikke ut av vinduet og se rett på Carnigie hall. Vi valgte det også for å ha gangavstand til Times Square og 5.avenue. Og for å slippe lange subway-turer på kveldene.

  Artig at du har kjøpt Sigma 24-70 linse. Det er det jeg vurderer. Nå har jeg lånt en 60 mm, men blir ikke fortrolig med den. Så jeg håper du skriver om erfaringene du gjør fremover.

  Reply
 17. Marlene Oct 19, 2011

  Supre tips, skal absolutt lagres, for jeg vil veldig gjerne til NY igjen :-D

  Reply
 18. Mia Oct 20, 2011

  Åh, nå fikk jeg veldig lyst til å reise tilbake. Og det skal vi en gang!

  Reply
 19. Anine Jan 16, 2012

  TAKK! :) Nå gleder jeg meg eeeenda mer!!!

  Reply
 20. Monsar Hansen Feb 02, 2012

  Super tips, skal absolutt lagres, for jeg vil veldig gjerne til NY igjen. Får helt lyst til at rejse tilbage nu :)

  Reply
 21. Øyeblikk ‘Reise’ Mar 01, 2012

  [...] du noen gang vært i NYC? Eller kanskje du planlegger en tur? Les mine beste NYC TIPS og gled [...]

  Reply
 22. Marta May 03, 2012

  Takk for masse gode tips. Jeg har värt i New York för for 3 år siden, men skal igjen nå i august og jeg gleder meg sinnsykt. Det er jo verdens beste by!

  Reply
 23. [...] New York, New York – jeg blir så glad av å se igjennom bildene fra turen vi hadde hit i September 2011. Det er så mange følelser knyttet hit, og spesielt dagen disse bildene ble tatt – den dagen jeg ble fridd til på ‘Top of the Rock’. Jeg lengter tilbake, og spørs om det ikke blir en liten tur dit i slutten av permisjonstiden sammen med fineste søsters… :-) Skal du til NYC, kan du kanskje få noen gode råd og tips i mitt innlegg her. [...]

  Reply
 24. Hipstastory Aug 26, 2012

  Flott innlegg :) Var i New York i mai i fjor og skal tilbake nå i oktober. Gleder meg om mulig enda mer til tur nr to! :)

  Reply
 25. Nina Apr 12, 2013

  Så gøy å lese dine tips fra New York. Jeg gleder meg utrolig mye til å dra tilbake, under 14 dager igjen nå. Bra tips med andre navn, mannen min har et heelt annet navn han bruker i USA:0)
  //Nina

  Reply
  • Jorid Kvam Apr 12, 2013

   :-)) gleder meg enormt jeg også, til å reise tilbake i August!

   God helg søte!

   Reply
 26. [...] har tidligere skrevet ‘Mine beste New York tips!‘, som er en av mine mest leste blogginnlegg og fortsetter derfor med et nytt reisetipsinnlegg [...]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>