Verdens beste oreo kake


© Noe på Hjertet

.

Favorittkaken som alltid blir tom på kakebordet ved bursdager og andre anledninger er oreokaken. Min absolutte favorittkake, som er så enkel å lage og smaker himmelsk. Etter noen runder med opprydding på bloggen har innlegget med oppskriften forsvunnet, og flere har etterspurt den, so here we go:

Ingredienser:

Ca 450 gram oreo cookies
100 gram smeltet margarin
2 pk tine kremost naurell (sett i romtemp en stund før)
2,5 dl melis
3,5 dl kremfløte
1 pose sjokolademousse
melk til sjokolademoussen

Fremgangsmåte:

- 1/4 av oreokjeksene legges for seg i en skål og brekkes til små biter. – Resten av kjeksene legges i en dobbel brødpose (for å unngå hull) og smuldres til så små biter som mulig. Jeg banker med en kjevle. – Smelt smør og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle. – Smør utover i en rundform (24cm). – Bland kremost og melis med mikser til en kremete og luftig masse. – Stivpisk kremfløten og rør forsiktig inn ostemassen. – Smør halvparten av ostekremen over kakebunnen og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du satte til side i ostekremen. – Sett i kjøleskapet i 30 minutter. – Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken og rør inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side. – Smør moussen over ostekremen og sett i kjøleskapet i ytteligere 1 time. – Resten av ostekremen du satte i kjøleskapet skal brukes til et siste lag på toppen. – Pynt med oreokjeks og/eller sjokoladesaus. – La kaken stå avkjølt i noen timer, men best er den hvis den blir laget dagen i forveien! Server og nyyt …

.

Hvilken kake er din favoritt? :)

Beklager litt merkelig lys på bildene – mørket kommer jo før man får snudd seg om!

Klem J.

21 thoughts on “Verdens beste oreo kake

 1. MMmmmmm….
  Så flott at du la ut den igjen, jeg har brukt oppskrifta di før jeg viste hvem du var. Googlet Oreokake og opp kom “Noe på Hjertet”:-)Den er en slager i familien og tenåringstantebarna vil alltid at jeg skal ordne den om vi har storfamilietreff.

  Jeg begynner å glede meg til bloggtreffet den 29/10, det ser da ut til at vi blir endel. Legger ut reminder på bloggen denne uka.

  Ha en finfin dag, Jorid! Stor morgenklem fra Maratonjenta!

 2. Åh, du verden, det såg gott ut!!
  Nam-nam… =o)
  Kanske man blir att baka det en dag.
  kram och ha en fortsatt fin dag!

 3. Eeelsker OreoKake ♥
  Fikk det av en nabo på 17 mai, og den var himmelsk god!
  Har ikke prøvd og lage selv enda, men kanskje til helga;))

  Ha en fin dag!

  Klem Line

 4. Samme oppskrift som jeg bruker ser det ut til :)

  Jeg er ikke velkommen i en eneste bursdag uten min Oreokake *fnis*
  Kjempe enkel og nyyydelig smak!

  Min favoritt kake er farmors gode gamle lyse sjokoladekake som ingen andre har oppskrift på ;)
  Klem

 5. Den kaka har søstra mi laget til meg i bursdagsgave flere år på rad… den er så god at jeg ønsker meg den hvert år :) Fristet til å lage en selv nå, er jo altfor lenge å vente til mai nå :) Takk som deler :)

 6. Oj – du skal sjå på at det er dette som er mi nye favorittkaka :) Eg kjøper alltid oreo-kake når eg er på kafe med venninner. Mi absolutte favorittkake er nok Pavlova – men det er liksom litt sommarkake det da. Så då kan dette vera haust / vinter favoritten ;)

  Klem ELi

 7. Dette så helt klart ut som noe JEG kunne like :) Nam, nam!

  Denne må prøves – takk for oppskrift, Jorid!

  klem Nina

 8. Mmmmm Oreokake er jo bare SÅ digg da! Og veeeldig mektig… :-)
  Men du, et lite spørsmål fra en fersk Mac-bruker: bruker du kun Photoshop til bilderedigering/fixing? Eller har du tips til et annet “lettere” program? Som Windows-bruker har jeg brukt en kombinasjon av Photoshop og Photoscape, men Photoscape finnes ikke for Mac :-(

  Ha en superfin høstdag!

  • Hei på deg!

   Jeg bruker kun photoshop – og skulle ønske photoscape fantes. Der hadde man så mange andre muligherter som er litt tundvindt i photoshop når man ikke kan det. Så desverre, kan jeg ikke gi deg noe annet svar.

   KLEM J

   • HEi, takk for svar, Jorid. Jeg sjekka ut AppStore på Macen , og der lå det noen programmer som kan minne litt om Photoscape. De koster imidlertid litt penger, men jeg lasta ned Funtastic photos til 70 kr. Det ser ut som det er ganske ok :-)

 9. Oj, oj, oj.. Dette så utrolig godt ut. Denne må jeg absolutt prøve. Oreos som er så godt. Vi har fått dilla på Oreos i milkshake. Det kan også anbefales. :o) Riktig god helg til deg!

 10. Oreokake er topp! Var i en bursdag en gang hvor vertinnen hadde glemt å ha melisen i ostekremen og det viste seg at kaken var enda bedre uten;) Nå lager jeg alltid oreokake uten melis i ostekremen, helt fantastisk!

 11. Kjempegod! Holder på å lage denne nå, har laget den tre ganger før også :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>