Mintkuler

© Noe på Hjertet

.

Kan jeg friste med deilig julekonfekt ? En av mine absolutte julegodtfavoritter er mintkuler med mørk sjokoladetrekk.Veldig likt på smak som after eight altså, bare at disse er hjemmelagde. Kjempeenkelt, og smaker himmelsk til nytraktet kaffe. Kulene smelter på tungen, og er virkelig verdens beste! :-)

Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere:

– 1 eggehvite
– 350 g melis
– 5 dråper peppermynteolje (fåes kjøpt på apoteket)
– 125 g kokesjokolade

Pisk eggehvite stiv – sikt melis i eggehviten – bland godt – tilsett peppermynteolje – lag kuler, som du trykker flate med gaffel – smelt sjokolade i vannbad og dypp halve mintbitene i – legges på bakepapir – settes kaldt. (evt kan kulene bare trykkes med fingeren, og der du trykket fylles med sjokolade). Usikker på hvor mange det gir, varierer veldig på størrelse av kulene – jeg dobler alltid oppskriften!

Advarsel! Du får vondt i magen om du spiser for mange! ;)

.

Jeg som ikke liker marsipan har funnet mye annet godt å like, så i denne kategorien dukker det kanskje opp noe mer etterhvert! :)

Nyt mandagskvelden, godklem J

30 Comments

 1. Kristin Dec 05, 2011

  Hei vennen! Takk for nyttig tips! Hvor mange kuler får du ut av en posjon? Verdt å doble oppskriften?
  Klem Kristin

  Reply
 2. HildeSu Dec 05, 2011

  Ååå, disse så og hørtes nydelige ut!

  Låner oppskriften, jeg! :o)
  Tusen takk!

  Mvh HildeSu

  Reply
 3. Helen Dec 05, 2011

  mmmmm,de så sinnsykt gode ut. Jeg elsker mintsjokolade og disse skal virkelig prøves ut. takk for at du deler oppskriften med deg :-)

  Reply
 4. Line Dec 05, 2011

  Mmmm ,de så goode ut;)
  Og jeg som elsker after eight;)
  MÅ prøves ♥

  Klem Line

  Reply
 5. STYLIZIMO Dec 05, 2011

  Noe så toppers! Tusen takk – disse skal helt klart lages. Jeg elsker jo After Eight, så jeg digger helt klar disse :)

  Å, jul med din glede…. <3

  Klemmer fra Drammen :)

  Reply
 6. Benedicte Dec 05, 2011

  Hei. De så kjempegode ut. Jeg elsker peppermyntesmaken.

  Reply
 7. linn Dec 05, 2011

  mmm
  slike skal eg og lage

  dette julesnopet vekker gode barndomsminner sjå meg

  ønsker deg ein fin kveld

  -klem

  Reply
 8. Haust Dec 05, 2011

  Åh…slike vil eg lage til jul!! Delikate foto!

  God måndagskveld til deg! :)

  Reply
 9. katarinas hjem Dec 05, 2011

  Mmmmm.. de så bare lekker ut:)
  De skal prøves ut til jul ja.
  Ha en fin mandagskveld.

  Reply
 10. Stine Dec 05, 2011

  Husker vi brukte å lage slike sammen med farmor da vi var små! Nam!

  Reply
 11. Hanne Dec 05, 2011

  Tusen takk for tips til hvor jeg finner peppermyntedråper. Det har jeg lett etter i minst tre år i ulike dagligvare og helsekost forretninger! Kjæresten min fant det på Lofoten en gang han var innom der, men han syntes det var for dyrt, så han kjøpte det ikke. Tror du det var en skuffet frue han fortalte det til? Det har vi tenkt mye på i ettertid, men ville vært litt for ivrig å reise i ett døgn for å få tak i en sånn liten flaske..? I hvertfall når det er KUN for å lage disse herlige godsakene som du har skrevet oppskriften på.
  Håper de har på apoteket vårt! Jeg skal sjekke i morgen!
  Takk igjen!

  Reply
 12. Vibeke Dec 05, 2011

  Dette er kjempegodt! :D Jeg liker heller ikke marsipan, og er ikke fan av julekaker, så det blir en del sjokoladekonfekt på meg ;) Yummi ♥

  Reply
 13. å dette må jeg prøve! Prøver å ta vare på slike snacks-oppskrifter, elsker å syssle med sånt når lillemor tar formiddagsluren sin :) Peppermynte er en god julesmak.

  Reply
 14. Tonje Dec 05, 2011

  Mmm de så deilige ut! Fristende og flotte bilder! Takk for oppskriften. Elsker after eight :) Tror jeg låner denne :)
  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje

  Reply
 15. MonaChristin Dec 05, 2011

  Takk for tips. Jeg liker heller ikke marsipan, men dette er jo et flott alternativ.

  Klem Mona C

  Reply
 16. ANETTESHUS Dec 05, 2011

  Mmmm! Takk for tips! Høres nyyyydelig ut:))

  KLEM KLEM

  Reply
 17. Tessas design Dec 06, 2011

  Ser utrolig fristende ut. Tror jammen jeg må prøve disse. Har laget peppermyntekonfekt før, men aldri med sjokolade, så det var en god idé.

  Reply
 18. girlofnorway Dec 06, 2011

  Åh, disse så fantastisk gode ut :)
  Tror jeg skal prøve meg på disse i kveld, gitt.

  Følger spent med på om det kommer flere marsipanfrie oppskrifter, for er ikke så glad i det selv. :)

  Reply
 19. June Dec 06, 2011

  Har smakt noe sånt før, og det er supergodt! Må prøves ut! :D

  Reply
 20. Tone Dec 06, 2011

  Åh, det så fantasisk godt ut!

  Reply
 21. Silje Dec 06, 2011

  Ja de der er KJEMPEGODE =D må lage mange porsjoner med sånne vær jul. å de forsvinner like like kort tid som det tar å lage dem. :P

  Reply
 22. […] enormt gode, enormt søte – men absolutt en av mine julegodtfavoritter – sammen med mintkulene. Jeg har delt oppskriften på bloggen før, men tenkte jeg kunne poste den igjen i og med at det […]

  Reply
 23. STYLIZIMO Dec 12, 2011

  Nå har jeg laget slike jeg også :) De ble langt i fra like fine som dine for å si det sånn..hehe.
  Siden ikke Steinar skal ha sukker, brukte jeg sukrin melis. Mulig det er søtere enn vanlig, for det ble supersøtt!! Har prøvesmakt mens jeg har laget de så nå er jeg faktisk helt kvalm..:)

  Godt var det jo! Takk for tips.
  klem fra meg

  Reply
 24. […] Her står huset på hodet, julefølelsen er et godt stykke unna og at det bare er en uke igjen til juleaften er fjernt. Blogglandia bugner over av julepynt og juletrær i disse dager, er det bare meg som ikke har fått rundvasket, pyntet og bakt julekaker? Men julen den kommer uansett, jeg gleder meg til roen senker seg på søndag i påvente av en koselig juleaften og romjul med familie og venner. Rundvasken blir utsatt og julekakene får komme på bordet neste år. Men jeg MÅ få laget denne obligatoriske mintkonfekten i løpet av uken – beste som finnes og min favoritt. Se oppskriften HER. […]

  Reply
 25. Linn Dec 21, 2012

  Nam!!!

  Reply
 26. […] enormt gode, enormt søte – men absolutt en av mine julegodtfavoritter – sammen med mintkulene. Jeg har delt oppskriften på bloggen før, men tenkte jeg kunne poste den igjen i og med at det […]

  Reply
 27. Peppermint | NOE Blog Dec 04, 2013

  […] Min absolutte jule favoritt; mintkuler dyppet i mørk sjokolade! Oppskrift her. […]

  Reply
 28. Takkeren :) Nov 29, 2016

  Takk ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *