Vanilla Fudge

© Noe på Hjertet

Til helgen tenkte jeg å lage årets vanilla fudge, enormt gode, enormt søte – men absolutt en av mine julegodtfavoritter – sammen med mintkulene. Jeg har delt oppskriften på bloggen før, men tenkte jeg kunne poste den igjen i og med at det snart er jul! ;) Jeg fant oppskriften inne hos passion4baking, Manuela er jo bare dronningen av fristelser! :)

Oppskrift:

675 g sukker
500 ml kremfløte
50 g smør
50 g hvit sjokolade
1 ts. glukose (fåes på apoteket)
1 vaniljestang

Fremgangsmetode:

– Del vaniljestangen i to og skrap ut alle frøene fra hver halvdel – Hell sukker og vaniljefrø i en kjele – Tilsett kremfløte – Varm opp på en veldig svak varme til konsistensen er jevn og fin – Tilsett smør og glukose – Rør til smøret har smeltet – Øk varmen til 4 og rør hele tiden med en slikkepott slik at det ikke setter seg i bunnen – Rør i 15-18 minutter mens det koker (tilsammen rørte jeg 25 min) – Blandingen blir gylden tykk, jevn og fin som honning – Når du har denne blandingen, hell den over i en kjøkkenmaskin/bolle og begynn å visp. Jeg bruke K-kroken på min kjøkenmaskin. – Fudgen skal kjøles ned sakte og tar 10-15 min. – 5 min ut i røring-/avkjølingsprosessen tilsett sjokolade, og miks noen minutter til (blandingen må ikke være for varm, da brennes sjokoladen) – Hell over blandingen i bakeform og avkjøl noen timer – Skjær i passe store biter, server eller legg i boks/glass.

Dette er perfekt som en julehilsen eller kanskje julegave! Del opp og legg de på glass, pynt med en rød sløyfe og en koselig hilsen – ingenting varmer mer en hjemmelagd julegodis under juletreet til de vi er glad i! :)

Ha en fin torsdag, godklem Jorid

PS: Endelig har nytt desig ordnet seg også etter en del problemer igår, forandring fryder! Ny header kommer :)

16 Comments

 1. Morogdatter! Dec 08, 2011

  Mmmmmm nam, dette så utrolig godt ut og lekkert bilde!
  Kanskje jeg skal prøve meg på dette ;)

  Juleklem fra meg

  Giveaway inne hos meg igjen, om du er interessert ;)

  Reply
 2. Britt Irene Dec 08, 2011

  Hei:)
  Har planer om å lage disse,men lurer litt på hvor mange biter du får av denne oppskriften?
  Ha en tipptopp dag.Klemz:)

  Reply
 3. Karine Dec 08, 2011

  For en utrolig herlig blogg!! Og disse skal definistivt i julegavene i år ja! Denne bloggen havner på lista mi <3

  Reply
 4. Stine Dec 08, 2011

  Fant frem den oppskriften i går og tenkte å prøve, men butikken er HELT TOM for smør :P Skal prøve igjen i dag, for det frister veldig :)

  Reply
 5. Karianne Dec 08, 2011

  Hei! Mmm, ser veldig gode ut:)

  Reply
 6. Mette Dec 08, 2011

  Namnam, dette så godt ut! :)

  Reply
 7. Hild Frøya Dec 08, 2011

  Mmmmm.. La til dette innlegget som favoritt jeg. hehe..

  Reply
 8. Min Lykke Dec 08, 2011

  Mmm, vann i munnen!!:)
  Liker veldig godt det nye designet, stilige finesser:)
  Ha en flott dag!
  Klem fra Kristin
  Ps: hvilken blogroll-widget bruker du, hva heter den?

  Reply
 9. pedersensilje@hotmail.com Dec 08, 2011

  mmmm.. dette såg nyydelig ut!!

  Reply
 10. Miss Whoopie Dec 09, 2011

  Dette lagde jeg i fjord vinter, såå utrolig godt! Fint å ha i glass og gi bort også :-)

  Reply
 11. […] Kan jeg friste med vanilla fudge? Les oppskriften HER. […]

  Reply
 12. Jane Dec 13, 2012

  Disse må jeg teste ut. Så kjempe gode ut :)

  Reply
 13. Tina Dec 16, 2012

  Congratulation for the recipe… I’m also under temptation :-)
  Is it possible to use other ingredient instead of glucose?
  Thanx! Tina

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Dec 16, 2012

   Hi Tina!

   I’m not sure .. Try!

   Jorid

   Reply
 14. […] Rocher Brownies 3 – gekonfijte citroen 4 – peperkoek bakken 5 – vanille toffees maken 6 – chocolade truffels maken 7 – schuim met honing en vanille 8 – […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *