Boktips ?

Dere har fått med dere at jeg skal på en liten husmorferie til Spania neste uke, og jeg trenger tips til lesestoff for turen. Dette blir en lese bok fra perm til perm tur, og jeg gleder meg sånn.

Jeg har sansen for virkelighetsnære bøker, ikke fantasy. Har lest Drømmehjerte og Salvadorena – som er favoritter fra Cecilie Samartin. Øya fikk jeg ikke helt taket på. Så her trenger jeg noen friske pust, som jeg kan ta med meg!

36 Comments

 1. Fruen i Nord Feb 14, 2012

  Mener og huske jeg foreslo Señor Peregrino fra Cecilia Samartin forrige gang dere var på farten (august 2010 – kan det stemme?), jeg syns den overgår begge de 2 andre bøkene hennes.
  Jeg vil også foreslå Drageløperen av Khaled Hossein. Samme sjanger:)
  Men regner med du får plenty av tips fra andre bokentusiaster.
  Det går trått på lesefronten, for å si det sånn:)
  I fare for å gjenta meg sjøl her:
  Ha en god kveld!
  Klemklem, Fruen i Nord:)
  (Som har landet litt)

  Reply
 2. Banebakken Feb 14, 2012

  Hei du : )

  Så deilig med husmorferie, da!
  Hvis du ikke allerede har lest dem kan jeg
  varmt anbefale Linda Olssons bøker
  “Taushetens konsekvenser” og “La meg
  synge deg stille sanger” – spesielt den
  siste er vakker. Cecilia Samartins
  Senór Peregrino er også god..
  : )

  Maria.

  Reply
 3. Kine Feb 14, 2012

  Anbefaler “Shantaram”! Lang, men utrolig flott!
  God tur! =)

  Reply
 4. Monica Feb 14, 2012

  Har du ikke lest Saras nøkkel må du bare lese den!!! Fin blogg du har:-)).

  Reply
 5. Gunn K Feb 14, 2012

  Så deilig med en husmorferie! Du har lest et par bøker av Cecilie Samartin og liker de, da anbefaler jeg å fortsette med Señor Peregrino og La Peregrina. Jeg likte de enda bedre enn Drømmehjerte. Salvadorena fikk jeg til morsdagen, er godt igang med den, men for tidlig å si hva jeg synes om den enda…
  Barnepiken skrevet av Kathryn Stockett er også veldig bra. Liker du krim? Da anbefaler jeg CAMILLA LÄCKBERG,Henning Mankell og Dean Koontz. Pippi Power tror jeg er en litt morsom bok om positiv tenkning, på en måte en selvhjelpsbok.. Skrevet av bl.a Gitte Jørgensen. Vann til elefantene har jeg ikke lest enda, den ligger på vent her. Har sett filmen og tror det er en veldig fin bok…(Sara Gruen)
  Kos deg på turen :-)

  Reply
 6. Anna GL Feb 14, 2012

  Jeg anbefaler også Señor Peregrino om du liker Samartin sine bøker. Personlig syns deg så absolutt det er den beste av hennes bøker. Hjørnet av Bitter og Søt er jo en fin bok, og Little Bee. Mye fint i pocket i butikkene nå. :)

  Reply
 7. Kristin Feb 14, 2012

  Å det er så mange fine bøker! Støtter forslaget med Linda Olsson-særlig “la meg synge deg stille sanger”. Fantastisk bok! Drømmehjerte er nydelig, de andre samartin-bøkene har skuffet litt synes jeg… Min absolutte favoritt, og en bok som griper deg langt inn i hjerterota er “noen kjenner mitt navn” av Lawrence Hill! Anbefales på det varmeste. Ellers er “Bienes hemmelige liv” av sue kidd monk, og barnepiken av Kathrin stockett fine bøker. Hvis du vil le litt kan jeg anbefale Karin Brunk Holmquists “Rapsgubbene” og “potensgiverne”. Oi det ble mange, men leser mye:) Lykke til og god tur!

  Reply
 8. Benedicte Feb 14, 2012

  Camilla Läckberg om du like krim, hvis ikke må du, ein gang i livet, les Tusen strålende soler, La Peregrina, Naken i hijab og Tirsdagsdamene!! Fantastiske bøker aill sammen. Angre på at æ har lest dæm, for æ skulla gjerne hatt nå så gode bøker med mæ til syden. Nytt dæm på solsenga. Ahh *sukk*

  Reply
 9. Jansson bygger hus Feb 14, 2012

  Jeg “slukte” Barnepiken av Kathryn Stockett i høst, den syns jeg var bra og har hørt mange si det samme. Ellers leste jeg Anne B Ragde sine bøker i julen, har ikke lest de tidligere og jeg likte de, men de har du sikkert lest. Siste bok på nattbordet var Liza Marklund Borderline. Lettlest krim som går unna i en fei å lese, har lest alle hennes bøker etter hvert som de har kommet ut. Liker du bøker om “gamle dager” så er Arn bøkene bra :) God tur og god lesing :)

  Reply
 10. Bente Feb 14, 2012

  Maria & Pappa – Livet etter mamma
  Anbefales!!
  God tur, når den tid kommer :) Klem

  Reply
 11. Mildrid Feb 14, 2012

  Barnepiken og Utrenskning likte jeg veldig godt. Ikke helt samme stil som Samartin, men veldig gode bøker.

  Reply
 12. Marianne Berger Høntorp Feb 14, 2012

  Hei Jorid. Høres deilig ut med husmorferie med mye lesing! Er selv helt i sluttfasen på boka “Reisen hjem” av Lori Lansens. En utrolig nydelig, men også litt sår bok. Vanskelig å legge fra seg, og det passer jo bra når man er fri til å lese mye. God tur og gog lesing, uansett hva du ender opp med.
  Mvh Marianne

  Reply
 13. Kathrine Feb 14, 2012

  Det hørtes herlig ut å få lese litt. Eg anbefaler på det varmeste “Saras nøkkel” og “saman er ein mindre åleine”! Fantastiske bøker som eg hadde vansker med å legge fra meg, og som det var litt trist å avslutte.

  Reply
 14. Martine Feb 14, 2012

  Alkymisten av Paulo Cohelo, jeg gleder meg også til å lese den nyeste boka hans som nettopp kom ut i bokhandelen.
  Idas Dans er jo også utrolig god, dog utrolig trist!
  Ellers er alle Jo Nesbø-bøkene og Unni Lindell-bøkene knallgod krim :)

  Reply
 15. Camilla Feb 14, 2012

  Hei!
  Jeg anbefaler bøkene til Camilla Lackberg, svensk krimdronning :) Jeg har lest alle bøkene hennes, og bare gleder meg til neste kommer ut!
  Så deilig med husmorsferie, kos deg masse!!
  Klem
  Camilla

  Reply
 16. Katrine Feb 14, 2012

  Du har alt fått mange gode tips. Salvadorena av Cecilia Samartin er en av mine favoritter, men jeg kan også anbefale Den glemte Hagen av Kate Morton. Fine bøker som ikke krever ekstremt mye tankevirksomhet, og egner seg ypperlig for ferielesing og sengelektyre. Jeg ønsker deg en god natt og flott Spaniatur! :))

  Reply
 17. Eli Feb 14, 2012

  Hei på deg :) Eg skal også til Spania, reiser fredag morgon og gleder meg veeeeeldig. Er ein skikkelig lesehest, og mykje god koffertplass går til bøker. No er eg inne i ein steam av Marian Keyes bøker, ho skriv lettleste, humoristiske og fine bøker, eg kniser og fniser og knegger og lar meg begeistra. Ellers så ser eg at Barnepiken er blitt anbefalt, og Saras Nøkkel – kjempe gode bøker begge to.

  God tur, og nyt Jorid tid!

  Klem Eli

  Reply
 18. Tessas design Feb 14, 2012

  Nå trenger du vel neppe flere tips, men henger meg på med Saras nøkkel og Barnepiken. Lett og fin underholdning med litt dybde. Begge er basert på sanne historier, så virkelighetsnært i massevis selv om epoke og land er noe fjernt. Facinerende historier begge to. Og når du er hjemme igjen og ferdig med boka/bøkene kan du nyte to nydelige filmer da begge nylig er filmatisert. :o) Riktig god tur og god bok!!

  Reply
 19. Maria Feb 15, 2012

  Cecilia samartin sine bøker: drømmehjertet,el salvador etc. Sara nøkkel, I morgen var jeg alltid en løve, Ikke uten min datter. Her var det noen tips iallefall! God tur til Spania! Fin ferie :)

  Reply
 20. Mai Feb 15, 2012

  Ser du har fått flere gode tips allerede, men slenger meg på allikevel :) Hvis du liker Cecilia Samartin så må du lese Senor Peregrino – nesten bedre ( i hvert fall like god) som de du har lest! God tur :-)

  Reply
 21. Jeg er også veeeldig glad i Cecilia Samartin sine bøker. Jeg liker veldig godt den sjangeren jeg også og ting fra midtøsten. Men må nesten bare anbefale en bok selv om den kanskje ikke går helt i den sjangeren. Jeg husker jeg så på Oprah, tror det var tilbake i 2008 fordi jeg leste den på ferie i Egypt. Hun har jo bokklubb og anbefalte “Stormens tid” av Ken Follett. Den er delt opp i to bøker(vet ikke helt hvorfor) “sverdet og korset” og “katedralen” Den foregår på 1100 talle i England og jeg hadde ikke trodd jeg skulle like den så godt, men den er virkelig fantastisk spennende! Anbefaler den på det sterkeste;) Litt drøye “scener” av og til, men som sagt veldig spennende! Tror jeg må lese den en gang til i fremtiden;)

  Reply
 22. Heims Verden Feb 15, 2012

  Jeg er også veeeldig glad i Cecilia Samartin sine bøker. Jeg liker veldig godt den sjangeren jeg også og ting fra midtøsten. Men må nesten bare anbefale en bok selv om den kanskje ikke går helt i den sjangeren. Jeg husker jeg så på Oprah, tror det var tilbake i 2008 fordi jeg leste den på ferie i Egypt. Hun har jo bokklubb og anbefalte “Stormens tid” av Ken Follett. Den er delt opp i to bøker(vet ikke helt hvorfor) “sverdet og korset” og “katedralen” Den foregår på 1100 talle i England og jeg hadde ikke trodd jeg skulle like den så godt, men den er virkelig fantastisk spennende! Anbefaler den på det sterkeste;) Litt drøye “scener” av og til, men som sagt veldig spennende! Tror jeg må lese den en gang til i fremtiden;) Ønsker deg en fiiin ferie:D

  Reply
 23. TONE Feb 15, 2012

  Om du vil lese en usannsylig spennede krimbok MÅ du lese Jussi Adler Olsen – Kvinnen i buret. Dansk forfatter som har flere fengslende bøker.

  Reply
 24. Helene Feb 15, 2012

  Jeg vil anbefale Gaute Heivolls “Før jeg brenner ned”! :-) http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7251678

  Reply
 25. Else Feb 15, 2012

  Mofongo av Cecilia Samartin er utrolig skjønn!
  Den glemte hagen og En svunnen tid av Kate Morton er veldig bra.
  Glassblåseren fra Murano av Marina Fiorato er og skjønn!
  God tur og kos deg maks!

  Reply
 26. Lise Feb 15, 2012

  jeg anbefaler barnepiken:) Leste den ut på bare noen dager:) Ellers er potensgiverne en morsom og lettlest bok:)

  Reply
 27. Lena Feb 15, 2012

  Barnepiken og bienes hemmelige liv;) ser flere har foreslått de, helt fantastiske bøker:)
  Kos deg!

  Reply
 28. Anne Feb 15, 2012

  johan theorin og camilla läckberg skriver god krim, ellers så er ‘barnepiken’ en flott bok med alvor og varm humor om hverandre, og ‘la meg synge deg stille sanger’ er en av de fineste bøkene jeg har lest! alle er bøker som anbefales på det varmeste :)

  Reply
 29. Anne Feb 15, 2012

  og potensgiverne må jeg ikke glemme å nevne, en herlig bok som har vekt høylytt latter både hos meg, mamma og bestemor (bare slik at du får med deg spekteret, hehe :))

  Reply
 30. Merete Feb 15, 2012

  Marian Keyes sine bøker er perfekt ferielektyre! :-) Denise Rudberg likeså, og hvis du vil ha krim støtter jeg forslaget om Camilla Läckberg.
  /Merete

  Reply
 31. silje Feb 15, 2012

  om du liker krim så er jørn lier horst sin serie bra (bøkene kan leses uavhengige av hverandre).
  Også er det en svensk bok som heter: “potensgiverne” Den er også morsom.”

  Reply
 32. silje Feb 15, 2012

  hehe ser nå at noen andre også anbefalte sistnevnte til deg. Ett bevis på at den er bra :)

  Reply
 33. Tiiiiiine Feb 15, 2012

  Kan bare støtte opp om mye som er nevnt her som alle bøkene til samaratin og barnepikern. morgener i jenin er utrolig gripende, det er også bøkene til kate mortn synes jeg. maleren fra shanghai og hotellet på hjørne av bitter og søt er også flotte bøker:)

  Reply
 34. villavoni Feb 15, 2012

  Jeg har nettopp lest Saras nøkkel, den var skikkelig bra, men tragisk. Spøker du?, med Sophie Kinsella(Hun som skrev shopoholiker bøkene) Enkel, morsom og utrolig søt bok. Kos deg i Spania da.

  Reply
 35. Yvonne Feb 16, 2012

  Jeg har ikke lest Samartin sine, men jeg vil anbefale deg å lese Kate Morton sine bøker. De er helt fantastiske! Ellers kan du også begi deg ut på Arven av Katherine Webb, Reisen hjem av Lori Lansens og Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley.

  Og ikke minst Indias Datter av Shilpi Somaya Gowda. En bok som treffer deg i hjertet, spesielt om man er mor selv kan jeg tenke meg! Nydelig bok :)

  Og tusen takk for alle de fine bildene og ordene som du deler med oss på bloggen din hver dag! :)

  Reply
 36. Jorunn Feb 17, 2012

  Ser mange av de samme bøkene går igjen.
  Jeg liker også Samartin, Läckberg, Lisa Nilson osv.
  Men anbefaler Små sitroner gule, veldig søt og lettlest bok, som egner seg godt på husmorferie.
  Ellers krim etter den islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir – “Jeg vet hvem du er” er veldig, veldig bra!
  Ellers er jeg svak for Isabelle Allende og hennes fargerike fortellinger om sterke kvinner.
  Jo Nesbø er et sikkerstikk (både bøkene og Harry Hole og Doktor Proktor).
  Kan nevne i fleng, men tar med en siste siden du skal til Spania: Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón :)

  God helg, god ferie og god bok :)

  Klem

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *