Løpesykkel til toåringen

.

Pappaen i huset har lenge snakket om å kjøpe en løpesykkel til TM, som en erstatning til tohjulssykkel med støttehjul. TM har nå trehjulssykkel hun storkoser seg med, og jeg har lest meg litt opp på dette nye ‘fenomenet’ med løpesykkel. Da jeg var i Spania så jeg ungene på disse over alt, og det sies at dette er veldig bra for balansen til barna – bedre enn tohjulssykkel med støttehjul. Nå er det slik at TM er en lang 2 åring, 98 cm – og de fleste jeg har sett på passer til barn fra 90 cm. Så det tror jeg kan bli bra!

Noen av dere som har hatt slike løpesykler til barna deres? Tar gjerne imot erfaringer, tips og råd! :-)

God kveld!

32 Comments

 1. Tine Mar 26, 2012

  Dette blir kjempe tøft ja. Hadde noen i plastik i DK som vi kalte scootere, kjempe populære ja.
  Her bør det brukes hjelp, for jeg tenker at det blir full fart i svingene:-))
  Bør vel ha lisens jakke som gutten å ja:-)
  Mye bedre for balansen end å henge på støttehjulene på en sykkel ja:-)

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Ja, rotorlampe og refleksvest!:-) Tror dette er kjempe, og så fint for balansen. Pappsen er på saken, tror nok det blir en oransje KtM som motorsykkelen! ;-) *ler*

   Reply
 2. Christine Mar 26, 2012

  Vi har bare veldig god erfaring med løpesykkel. Vi har det og han største lærte å sykle på 20 min når han var 3 år og 4 mnd. Da så vi han hadde så god balanse på løpesykkelen at vi bare prøvde.
  C

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Så herlig da, har lest om så mange som er så fornøyde – spess mtp større sykkel! :-) TM er ‘bare’ 2 år, men tror det kan være perfekt for henne å prøve i sommer. :)
   Takk for at du ville dele erfaringen!
   KLEM

   Reply
 3. Bondekåna Mar 26, 2012

  Løpesykkel er genialt! Prinsessa har brukt sin i 1 år, og når vi tok frem den vanlig tohjuls sykkelen i forrige uke, syklet hun avgårde på 1-2-3!! Deilig å slippe å lære ho balanse, og slippe all treningen! :) Ho er forøvrig bare 3,5 år!

  Vi har også brukt løpesykkelen når vi har gått på tur. Mens andre har brukt vogna til sine jevngamle, har prinsessa brukt løpesykkelen. Da har ho holdt fint følge med oss, og vi kan holde tempo!

  Både TM og dere kommer til å få mye utbytte og moro av å skaffe en løpesykkel ;)

  Bondekåna

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Så gøy å høre deres erfaringer!:-) Blir bare mer og mer gira, hehe.

   Ønsker deg en fin fin kveld!

   Klem

   Reply
 4. Beate Mar 26, 2012

  Vi kommer til å kjøpe løpesykkel til vår toåring til sommeren. Hennes søskenbarn hadde en slik fra han var to år og hadde full mestring med den. Vi må vente til hun vokser noen cm først, så i dag fikk hun trehjulssykkel. Men løpesykkel er helt klart bursdagsønske.

  Vi har sett på en på XXL men tar gjerne i mot tips om andre salgssteder

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Trehjulssykkelen er poppis her!:-) Blir perfekt til verandan i sommer tenker jeg.

   Sjekk sprell.no – de har mange flotte sykler!:-) Fikk anbefalt den blå og røde uten bremser.

   Klem J

   Reply
 5. Renate Mar 26, 2012

  Så gøy å lese andres erfaringer med løpesykler! Vi har nemlig også vurdert det til vår 2-åring, men har ikke helt bestemt oss enda :)
  Er det på Sprell dere har sett? Vurderer dere den i tre eller den andre?
  Klem

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Jeg synes også det er gøy å høre andres erfaringer!:-)

   Jeg har sett på sprell.no ja, ikke den i tre – men fikk anbefalt den blå og røde, som ikke er så veldig dyr!:-) Ellers er pappsen motorsykkelmann og KTM har laget en egen oransje som helt sikkert må se på.. *ler*

   Klem

   Reply
   • Marthe Elisabeth Mar 26, 2012

    Vi har en ktm vi også :)

    Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Den Puka sykkelen har de til kidza.no også til litt rineligere pris!:-)

   Reply
 6. Den mellomste datter har/har hatt en slik balansesykkel. Har ikke blitt så veldig mye brukt, men hun har definitivt fått skikkelig god balanse av det lille hun har sittet på den. Overgangen fra den til tohjulsykkel gikk som en drøm. Litt starthjelp fra pappaen så syklet prinsessen helt av seg selv:-)
  Fin mandagskveld

  Reply
  • JORID ♥ NOE PÅ HJERTET Mar 26, 2012

   Så fint du deler erfaringen! :) Vil nok kanskje variere veldig her også på bruken, men at det er veldig positivt den ‘lille’ tiden likevel! :)

   Fin kveld! :) KLEM

   Reply
 7. Irene E Mar 26, 2012

  Vi kjøpte den blå løpesykkelen de har på Sprell, uten bremser. Gutten vår var for liten for den i fjor, men i år er den endelig passe. Han er tre år, men bare 87 cm. Han får det ikke helt til alene enda, men regner med at det kommer seg i løpet av sommeren. Må jo øve litt først. Nå er det vi som støtter ham rundt omkring. Er fornøyd med sykkelen!

  Reply
 8. Pernille ulrikke Mar 26, 2012

  Jeg har ingen erfaring med løpesykkel, men vi har en som står i kjelleren og venter på at lillemor skal bli stor nok ;-) hehe! Sånn er det med en ivrig far som jobber i sportsbutikk. Han sier som du at den er veldig bra for balansen :-)

  Reply
 9. anine Mar 26, 2012

  Hm etter det jeg leser er jo dette absolutt noe vi burde ha to til 2 åringen i hus ja. har begynt så smått med to hjul sykkel. Kan være greit å lære balanse på den ja.

  Reply
 10. anine Mar 26, 2012

  Vil bare tipse om ei nettside der de ikke var så dyre de løpesyklene;)
  http://lekmer.no/utelek/#!/block-1000661?mode=filter&current=level1category-id&taggroup1-tag-id=90&age_month-from=0&age_month-to=1000000&price-from=1&price-to=1000000&pagesize=192&sort=Popularity&1000661-page=2

  Reply
 11. Ingrid Mar 26, 2012

  Me har denne http://www.lilleprinsen.no/?page=modules%2Fsearch_results&src=sykkel
  Fin og god sykkel, bra hjul og eg likar at den er i tre. Men Ella har vore sånn passe interessert i balansesykkel, men elskar trehjulingane i barnehagen, så ho fekk faktisk det til 3-årsdagen no i mars. Tenkjer at trehjulingen vert uansett brukt av veslebror neste sommar, så har me begge delar : )

  Reply
 12. Lillian Mar 26, 2012

  Det var flott at du tok dette opp, for Theodor blir to år i mai, og vi har vurdert det så smått selv, men har ikke helt visst.
  Men etter å ha lest kommentarene her, og litt andre synsvinkler, så kommer nok vi også til å kikke etter en slik sykkel i løpet av sommeren. :)
  Ha ei flott uke, her har vi flere fridager og skal nyte det flotte sørlandsværet. ;)
  Klemmer.

  Reply
 13. Hanne Mette Mar 26, 2012

  Vi kjøpte løpesykkel til marius på obs til 299 og han liker den veldig godt. Merker at han får bedre balanse for hver dag nå. Veldig gøy. :)
  Hun komer sikkert til å elske den
  Klem fra hanne Mette

  Reply
 14. Siv Mar 27, 2012

  Vi kjøpte løpesykkel til guttungen i fjor- og den ble fort en favoritt!! Han elsker den sykkelen, og bruker enhver anledning til å bruke den. Nå hadde han ganske god motorikk og balanse i kroppen i utgangspunktet, men det tok ikke lang tid før han satte nedover bakken og holdt opp beina! Styrte og balanserte som bare det, enkleste sak i verden skulle man tro;) Så vil absolutt anbefale det- vi kommer til å kjøpe en råååsa løpesykkel også til lillemor i vår;)

  Husk hjelm- det kan bli noen knall og fall;)

  Klem

  Reply
 15. Størstepia Mar 27, 2012

  Heisann Jorid!
  Nå har jeg sittet og kost meg med NY innleggene dine, som herlig inspirasjon til jenteturen jeg skal påi mai. Har vært der 2 ganger før, men er så moro å se andres opplevelser og få nye tips! NY er er HERLIG by!!
  Grattis med spire i magen forresten, harikke vært her inne på en stund, så jeg fikk det først med meg nå.

  Ang løpesykkel så ville jeg gjerne ha det til storebror her da han var 2-3 år, men mannen ville IKKE. Så da fikk han viljen sin. Angrer nå, for jeg tror han hadde hatt mye lettere for å lære seg å sykle uten støttehjul på den nye sykkelen sin. Så jeg tror dere gjør veldig lurt i å kjøpe en slik løpesykkel!

  Klem fra størstepia

  Reply
 16. Alexandra Mar 27, 2012

  Vi har kjøpt en striderbike til vår to åring http://www.stridersports.com/
  Kjempe fornøyde!

  Reply
 17. Det är verkligen det bästa ni kan köpa till er lilla skatt.
  Vår hade lin “Leopard” från kul på hjul.se & den var perfekt till vår litt høye jente länge eftersom den har justerbart sete.
  Hon gick rett från den till to hjuling & var just fylda fyra när hon cyklade på to hjul utan støtte :D
  Folk såg helt chockerade på henne där hon susade fram & jag berättade glatt om springcykeln.

  Här finns lite olika inlägg om temat om du vill ha mera “kött på benen”
  http://lifestyleblogs.se/sessan/page/2/?s=Kul+på+hjul

  Massa lycka till & super klem

  Reply
 18. Lene Mar 27, 2012

  Løpesykkel er genialt. Ungene får fort balanse. Og lærer seg å sykle med vanlig sykkel fortere. :)

  Reply
 19. Catrine Mar 30, 2012

  Vi kjøpte løpesykkel til mini i fjor på denne tiden – da var han 2,5 år. Vi kjøpte vår på XXL – ser ut som en vanlig liten 12″ sykkel – bare uten pedaler. I løpet av sommeren fikk han kjempegod balanse på den. Vi har akkurat tatt den frem igjen, og nå suser han ned den lille bakken på gårdsplassen vår i full fart. Ingen tvil om at han har fått god balanse av løpesykkelen i allefall. Spent på å teste vanlig 2-hjulssykkel etterhvert nå. Anbefales på det varmeste iallefall!

  Reply
 20. Camilla Engelstad Apr 02, 2012

  Vi hadde løpesykkel til eldstemann som nå er 7 år så det begynner å bli noen år siden. Den gangen var det nesten ikke å oppdrive i Norge så vi kjøpte fra Danmark. Vi kjøpte noe som het First Bike: http://firstbike.dk/index.php

  Anbefaler veldig disse som har brems på styret som går på bakhjulet. Brems som går på forhjulet er farlig for de kan supe fremover. Ikke brems i det hele tatt er heller ikke bra etterhvert som de begynner å få litt fart for hvis de bremser mye med bena kan det gå galt og de kan lett stupe over styret.

  Vi har en liten en på 6 mnd nå og når han blir stor nok så blir det å kjøpe en ny fra first Bike ihvertfall :-)

  Lykke til med valget!

  Klem Camilla

  Reply
 21. Ingvild Shani-Norheim Apr 02, 2012

  Løpesykkel er bare helt topp! Kjøpte en rosa med høyderegulerbart sete og styre på toys r us i fjor til 3 åringen. Er fysioterapeut og anbefaler disse til alle barn, også de med balanseproblemer.:).

  Reply
 22. Maria Apr 09, 2012

  Hej,

  Mina två killar har snabbt lärt sig cykla efter att ha cyklat på løpesykkel. Helt otroligt vad enkelt det gick. Varken far eller mor behövde bli trøtta i ryggen heller efter att springa bak för att hjälpa barnen att hålla balansen. De kunde helt pløtsligt cykla på vanlig cykel helt utan hjälp. De är 3,5 och 4,5 år. Jättekul att se! Vi har köpt två løpecyklar i mycket bra kvalitet tycker jag som inte var så dyra heller som hos Sprell. RUNBIKE heter den. Köpte den på Tumleplassen.no

  Reply
 23. Tone Apr 19, 2012

  Vi har hatt løpesykkel til vår gutt som nå er 3,5 år. Den var veldig populær og han fikk raskt balanse, så nå har han lært å sykle på tohjul-sykkel uten å ha brukt støttehjul. Kan anbefales!!

  Den du ser i videoen du har lagt ut er skikkelig tøff; Early Rider syklene er laget av tre, men tåler likevel vann, de har ordentlige hjul og skinnsete.Vi har akkurat kjøpt den i gave til min nevø: http://www.litenogblid.no

  hilsen Tone

  Hilsen Tone

  Reply
 24. Anne Apr 23, 2012

  Vi har løpesykkel / balansesykkel uten pedaler til toåring, og hun takler det kjempebra. Har fått bra balanse allerede:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *