Inn med grønt

Ikke mye nytt på stuen, men oliventreet som har stått på trappen i hele sommer har fått plass på stuen. Jeg tok lik så gjerne inn betongkrukken også, den er så stilig! Det jeg vet og tror, er at det nok blir for varmt for treet i stuen ? Noen med tips til hvordan treet skal overleve vinteren ? Ikke så grønne fingre på meg altså… *ler* Det var bare på hengende håret at den overlevde forrige vinter, jeg trodde den var død – men etter noen uker på trappen begynte de første skuddene å komme igjen. Helt utrolig! ;-)

Tips mottas med takk! :-)

Ønsker dere en fin Mandag og ukestart!

12 Comments

 1. Tina Oct 01, 2012

  Å det må jeg følge med på, har et oliventre som jeg tok med meg hjemmefra til hytta, der mistet den alle sine blader etter å ha blomstret og begynte å knytte oliven. Jeg trodde det var dødt, men neida, etter sikkert to måneder begynte det jammen meg å spire igjen. Så er spent på hva jeg skal gjøre til vinteren jeg også…

  Masse fin inspirasjon her inne hos deg, du har det så hjemmekost og fint!
  Nyt dagen!

  Reply
 2. SivKnivKlestativ Oct 01, 2012

  Jeg tok inn oliventreet mitt for ca en måned siden… og nå synes jeg det skranter litt. Mister blader når jeg rister på det. Håper du får noen gode tips, da skal jeg også prøve dem. Fin mandag til deg og dine :)

  Reply
 3. marianne høntorp Oct 01, 2012

  Hei. Jeg har nå oliventreet mitt inne for andre vinteren og det har vokst og blitt veldig fint! Dette fikk jeg først til etter at jeg fikk tips om å la det stå i stua i god temp og vanne mye. Før hadde jeg fått tips om kaldt rom og veldig lite vann. Stemte ikke!! Lykke til!
  Mvh Marianne

  Reply
 4. Myke minutter Oct 01, 2012

  Elsker oliventre! Har klart å holde liv i mitt siden i fjor sommer og er i grunn litt overrasket over det :) Mitt tre har også stått ute i sommer. Ha en finfin oktobermandag! Klemmer

  Reply
 5. He he, godt å se at det er flere enn meg som fortviler over oliventre som feller blader og “spiller” dødt! Mitt har fått igjen blader på halve seg etter en litt treg start i våres. Så jeg tror jeg følger rådet til Marianne over her og krysser fingrene for at det overlever en vinter til. Noen oliven har jeg for øvrig ikke sett noe til i de to årene jeg har hatt treet :-/

  Lekre bilder forresten :)

  Fin mandag!

  //Beate :)

  Reply
 6. Maria Oct 01, 2012

  Oliventrær kommer jo fra middelhavet og trives i varmere strøk. De tåler høye temperaturer selv med lite vann, så det er lurt å plasere det et sted med god lys og vanne ofte men ikke for mye. ;) Lykke til!

  Reply
 7. Reidun Beate Oct 01, 2012

  Har sendt deg mail :-)

  Mvh
  Kvinnemagasinet Femelle.no

  Reply
 8. Veldig delikate bilder… Koselig stue
  Ha en knall fin uke
  klem

  Reply
 9. Ida Oct 01, 2012

  God kveld! :-) veldig koselig stue. Tror ikke jeg har sett den i sin helhet som i det ene bildet før. Oliventrær er noen rare planter. Mitt tre begynte å skrante når jeg tok det ut i våres. Det så ut til å få solskader, noe som ikke skal gå an her oppe. Jeg tok det inn igjen og det kom seg. Med andre ord så trives mitt best i stua. Godt lys, men ikke direkte sollys. Vanner 1-2 ganger i uka ca 0,5l hver gang. Vanner når jorden er helt tørr eller bladene “gir beskjed” om vann. Ser ut til å funke for oss. Går inn i 2 vinter nå og vokser og trives:-) merker jeg skriver som at det skulle være et barn, Hehe:-)

  Reply
 10. Lotta Oct 02, 2012

  Lekkert! Kjempefint hos deg:)

  Ha en superduperuke:)
  Klemmer ♥

  Reply
 11. Min lille løvetann Oct 02, 2012

  Så utrolig koselig stue du har! Kjenner jeg blir misunnelig! :)

  Reply
 12. Kristin | Min Lykke Oct 03, 2012

  Så lekkert! Kjøpte en bambusbusk i år som jeg håper vil overleve. Kanskje jeg skulle ha tatt den inn, hmm…
  Likte potta veldig godt – liker betong kjenner jeg!:)
  Klem klem

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *