Ads and sponsors

Min kloke gode bloggvennine FruFly har stillt en del viktig, gode og interessante spørsmål i dagens bloggpost, ‘Den kommersialle bloggsfæren’. Jeg har selv skrevet en utfyllende kommentar om hvordan jeg har opplevd og opplever hendvendelser, les den i kommentarfeltet, men jeg tenkte å skrive litt her også om hvordan sponset innhold kommer fram her på Noe på Hjertet.

Jeg har annonsører jeg samarbeider med, som har kjøpt annonsplass her på bloggen (se høyre kolonne). Men jeg får også innimellom hendvendelser fra andre aktører. Om jeg skriver om produkter jeg har fått for eget bruk eller for å gi bort, merker jeg alltid innlegget med kategorien ‘Sponsored content‘ og ‘Ads/sponsors‘. Er ikke innlegg merket med sponset, har jeg brukt egne kroner, eller jeg ønsker å vise produktet fordi jeg liker det og vil tipse. Det kan se ut som jeg får mye ting og tang, da jeg som regel linker til butikken hvor det er kjøpt i innlegget, men det fordi det alltid blir spørsmål om dette – det er likevel ikke sponset.

Dere skal alltid vite at det er min personlige og oppriktige mening som kommer frem i sponsede innlegg. Jeg lar meg aldri diktere, eller bestemmes over hva jeg skal skrive. Det er viktig for meg å fremstå troverdig. Jeg er også svært nøye med hvem jeg inngår samarbeid med.

For dere som lurer, har jeg eget firma i forbindelse med Noe på Hjertet og Hjertet Design, der alle varer jeg mottar føres opp som inntekt (ler mer her) og jeg skatter av all inntjening jeg har ifm med bloggjobb og designjobb. Det er stor fokus på bloggere om dagen rundt akkurat dette!

Jeg håper kanskje dette gir noen svar, for dere som lurer! Jeg prøver iallefall til en hver tid å være så oppriktig og ærlig jeg kan ovenfor dere leser. Vi bloggere har et ansvar og stor påvirkningskraft!

Les innlegget til FruFly og bli med i diskusjonen – men blir også glad for å høre tilbakemeldinger om hvordan dere opplever annonsering og samarbeid jeg har her på Noe på Hjertet – ris og ros! :)

// Lots of text in norwegian, let google translate it for you, here!

22 Comments

 1. Heidi * Fru Fly Nov 13, 2012

  Så flott innlegg! Veldig greit med mer spesifikk info, tror det er mange som lurer på nettopp slike detaljer, så dette var informativt og fint! Jeg har stilt mer generelle spørsmål for å skape debatt i mitt innlegg i dag. Tror begge deler er bra for leserne; både en større diskusjon på generelt grunnlag og informasjon fra hver enkelt blogg. Åpenhet kan jo bare gjøre det bedre.:-)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Takk Heidi! Ja, dette var ment som en ren opplysning, og kommentar på Ann Merete KREATIV-I-TET sin kommentar som svarte meg inne hos deg (haha, her ble det mange vendinger), om at hun lurte på hvordan jeg gjør det. Det gikk en liten aha i meg, om at jeg faktisk aldri har skrevet et innlegg om hvordan det fungerer hos meg – slik som det innlegget du skrev for lenge siden! Så håper dette kan medføre at flere er like åpne også :)

   Fin kveld søte!

   Reply
   • Tusen takk for at du skrev mer om dette, Jorid! :) Synes det er bra med opplysning fra din side, samtidig som det er flott å få vite litt mer om dette når man er relativt fersk interiørblogger :) Jeg har blogget i nesten 10 år, men det har vært anonymt og “hverdagslig”, så har aldri hatt “problemstillingen” før.

    Klem AM :)

    Reply
 2. Ege Denne Nov 13, 2012

  Godt og informativt innlegg! :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Tusen takk! :)

   God kveld!

   Klem Jorid

   Reply
 3. Pia Nov 13, 2012

  Jeg skrev en lang kommentar inne hos FruFly – både inne hos deg og hos henne kommer det fint fram hva som er reklame eller ei. Jeg viser fram ting og tipser om produkter som jeg faktisk har kjøpt sjøl. Og det er vel helt greit. Og man lar seg påvirke av andre blogger – det er vel greit? (Gjett hvem som har kjøpt inn en Hukit-stol til jul, og gjett hvor jeg ble tipsa om den?..;)
  Jeg er ikke så bissnissaktig som deg og FruFly (mener ikke bissnissaktig som noe negativt, altså) Jeg selger ikke noe reklameplass. Jeg tar imot et produkt i ny og ne, og jeg får gi noe bort til andre. Jeg skriver om det som passer meg. Jeg vil ikke la meg diktere.

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Gled deg til Hukit, den er perfekt!;) Og JA, vi påvirkes, vi linker til hverandre, vi skryter, vi liker og vi elsker å dele med hverandre – det er helt greit! Og derfor var det viktig for meg å skrive i innlegget også, at jeg linker til butikkene der ting er kjøpt fordi det ALLTID blir spørsmål om dette i ettertid. Men det er ikke dermed sagt at det er sponset fordi! Derfor synes jeg det var kjekt å skrive hvordan det er hos meg, da jeg aldri har nevnt noe om det. Det er blitt litt bisnissaktig hos meg, og det er et valg jeg har tatt – det ble litt å være eller ikke være en periode nå da jeg også har tatt med Hjertet Design inn i dette! :)

   Skal lese kommentaren inne hos Heidi nå Pia, takk som deler dine tanker! :)

   KLEM

   Reply
 4. Vibeke Nov 13, 2012

  Må innrømme at æ ikke har tenkt tanken med skatt av inntektan, sponsing osv (litt naiv Kari Nordmann her) men d va jo et flott opplysende innlegg!:) Godt å høre at du som blogger tar alt veldig seriøst, både påvirkningskraft, skatt, firma, svare kommentarer osv! Mye en blogger i din skala skal huske på, men må si at du gjør en fantastisk bra jobb!:) Dette er absolutt en blogg jeg skal følge med på nå som vi starter oppussing av våer første hus! :) Klem helt fra Finnmark!:)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Hei Vibeke!

   Og tusen takk for koselig kommentar, det setter jeg stor pris på! Det har blitt veldig viktig for meg å fremstå seriøs, spesielt på dette med skatt, inntekter osvosv. Som jeg heller ikke var klar over var så ‘strengt’ før jeg fikk regnskapsfører som fortalte meg hvodan vi skal gjøre det! Bloggere er i vinden om dagen, og det må være kjedelig å få skatteetaten på nakken, fordi man kanskje ikke har spillt på riktig side av streken.

   Så koselig at du ønsker å følge og finner inspirasjon her, og mere skal det bli. Vi skal selge huset vårt og starte med oppussingsprosjekt selv. Ikke funnet drømmehuset, men håper det dukker opp snar. Dette huset blir lagt ut for salg rett før jul! Spennende tid :)

   Ha en fin kveld, klem Jorid

   Reply
 5. Marie Nov 13, 2012

  Flott innlegg! Merker at det er fler som skriver om dette nå om dagen. Er kjempebra at du ikke lar deg tvinges til å skrive noe du ikke mener og at du merker innleggene dine godt. :)
  Stå på!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Hei Marie, og takk for kommentar! :-) Ja, synes det er bra flere skriver om dette da mange kanskje er uviten eller ikke tenker over det. Iallefall greit å være på den ryddige siden, da man har et ansvar for sine lesere! :-)

   God kveld, klem J

   Reply
 6. Anette Nov 13, 2012

  Takk for et opplysende innlegg :)
  Veldig greit å få vite slike regler. Du får altså en Vipp pedalbøtte og samtidig tar du penger for å skrive om den? Hvis jeg forstår deg rett? Du har jo virkelig gjort god butikk på denne bloggen din du, flink du er! Kjekt å skape sin egen arbeidsplass :) klem Anette

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Bare hyggelig! :-)

   Nå har jeg forskjellige samarbeid med mine annonsører som går over lang tid, uten å gå nærmere inn på hva avtalene med disse innebærer. Men ja, i mine tilbud jeg sender til aktører som spør om jeg kan skrive om et produkt de har så tar jeg betalt for å motta den varen for så å skrive om den på bloggen! Dette fordi det tar tid, ta bilder, skrive innlegget osv. Aktøren kjøper innlegget der jeg står for alt som vises i det ferdige innlegget – også teksten! :-) De treffer tusner av mennesker i riktig målgruppe, og innlegget ligger der for senere tid.

   Ha en fin kveld! :-)

   Klem Jorid

   Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Men det skal sies at jeg mange ganger hat mottat produkter gratis for så å skrive om det! Vegen har blitt til mens jeg har gått, og mye har forandret seg bare siste året.

   Klem J

   Reply
 7. SignePling Nov 13, 2012

  Jeg sier ja takk til både sponsede produkter og til å avholde giveaways i blant, men jeg har hele tiden satt som ‘regel’ for meg selv at det skal kun være for ting jeg kunne ha tenkt meg å kjøpe selv, og kan stå inne for. Jeg merker også innleggene som sponset.

  Noen fine henvendelser kommer det jo inn, men herregud så mye tull også! Skrive innlegg om en støvsuger – som i tillegg er stygg? Særlig… Hvem vil vel lese om det uansett? Gi bort et gavekort på 500,- i en nettbutikk som ikke har noe til under 700,-? Right…

  Folk får gjøre som de vil med sine egne blogger mener jeg – men det er absolutt et pluss med dem som er bevisst egen påvirkningskraft og opptrer på en troverdig måte :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   Takk for fint innspill Sgne! :) Ja, du – det kommer mange rare hendvendelser, og mange aktører som ikke kan ha lest hva man blogger om – for hvem vil vel og skrive om hvordan man skulle innredet et casino for så å linke til en spillside? *ler*

   Tror det er viktig med bevisstgjøring, vi bloggere har stor påvirkningskraft og et ansvar for våre lesere. Dette med merking av innlegg er det minste vi kan gjøre synes jeg.

   Fin kveld søte, klem

   Reply
 8. Myke minutter Nov 14, 2012

  Hei, dette er et utrolig interessant tema som jeg også har kommentert hos Fru Fly :) Jeg synes dere begge har et ryddig forhold til annonsering/sponsing og det dette innebærer. Flott at du forklarer mer rundt detaljer! For øvrig tror jeg at det alltid vil være noen lesere som uansett blir “frastøtt” hvis det forekommer sponsing/reklame, men sånn er det bare. Så lenge man som blogger er tydelig, har ihvertfall leseren et klart valg om å stoppe opp og lese mer, eller ikke. Jeg har aldri hatt noen problemer med å skjønne at bloggere ønsker å få noe igjen for den tiden man bruker i form av annonser/sponsing. Jeg tenker at dette også ligger i interiørbloggingens “natur”, det blir kommersielt på et vis uansett hvordan man snur og vender på det, når vi skriver om materielle ting :) Jeg ville synes at faren for etiske problemer ift troverdighet var større hvis man f.eks har en politisk blogg og samtidig er sponset. Men, troverdighet er uansett viktig, hvis man har tenkt å holde på i det lange løp. Ellers stilte jeg spørsmålet hos Fru Fly også, om Norge ligger litt tilbake ift firmaers/byråers bruk av blogger for markedsføring og forståelsen av bloggenes egenverdi og påvirkningskraft? Som flere har nevnt, så virker ikke alltid fremstøtene fra firmaer/byråer så strategiske… Ha en fin onsdag! :) Klemmer

  Reply
 9. Ida Nov 14, 2012

  Hei Jorid!

  Meget bra innlegg! Jeg leste også fru fly i går (både din og andres kommentarer) og la selv også en kommentar. Jeg er ny i denne bloggverden og synes det er meget viktig å få slikt frem. Mest av alt at vi bloggere bør (både ny og gammel) tenke gjennom hva vi ønsker med vår blogg. Hvem er vi? hvordan vil vi fremstå? jeg fikk noe å tenke på etter innlegget til fru fly. Jeg har ingen sponsorer og vil bare være en hobby blogger, men jeg har jo undret meg over mange av innleggene i andres blogger. Jeg synes det er veldig bra at du skriver hvor ting er kjøpt (selv om det er en bonus for butikken), for da slipper man å lure på det. Det er noe jeg selv gjør og vil gjøre. for å være helt ærlig hadde jeg aldri tenkt sånn på det før, så mulig at jeg blir å formulere meg litt annerledes selv heretter.

  Fortsatt fin uke og julegaveshopping:-)

  Reply
 10. ANETTESHUS Nov 15, 2012

  Superbra innlegg, både Jordid og Heidi! *applaus
  Skal ta opp tråden ;)

  KLEM KLEM

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 15, 2012

   Takk vennen!! Og så viktig :-)

   Good dag, godklem din veg! <3

   Reply
 11. Anette Willemine Nov 25, 2012

  Flott innlegg, Jorid. Har også lest Heidis, og det er mange bra vinklinger og poeng hos dere begge.
  Kunne egentlig hatt lyst til å si noe om det selv… ser at det er noe jeg savner i temaets anledning.
  Ønsker deg en strålende søndag!

  Klem

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *