House for sale

foto © jorid kvam

Jeg drømmer, har innimellom mareritt, om fotograferingen og visning om dagen. Fotografen kommer til oss i slutten av måneden, jeg er spent og _litt_ stresset. Ser for meg dette er noe ala bridezillatendenser… *ler* Så interiørglad som jeg er overlater jeg ingenting til tilfeldighetene. Jeg skriver todo-lister, finner inspirasjon, og prøver planlegge så godt jeg kan – som om det skulle kommet en magasinfotograf. Jeg er ingen fan av salgsprospekt der alt er fjernet og det nesten ikke ser ut som der bor folk i huset. I mine øyne skal det være tente lys, fyr på peisen, friske urter på kjøkkenbenken og kanskje et dekket bord?

Jeg trenger litt tips og råd jeg, fra noen som har vært gjennom samme prossess og fra dere som liker å titte på finn.no etter inspirasjon – hva liker du i salgsprospekter, hvordan har du ville stylet huset før fotografering, hva er viktig å tenke på og hva er viktig å unngå?

// I’m a little bit stressed out because the photosgrapher is coming to us in the end of this mounth.

21 Comments

 1. Mildrid Nov 12, 2012

  Enig med at det bør se ut som det bor noen der. Friske blomster, rene flater, godt lys og myke tekstiler gjør boligen mer innbydende. Vi brukte Privatmegleren i Trondheim, og hvis du søker opp deres annonser på finn, går det an å se litt av tipsene interiørkonsulenten deres bruker.

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Takk for tips! :) Skal inn å se!

   Reply
 2. STYLIZIMO Nov 12, 2012

  Kan du ikke ta bildene selv da, Jorid? Du fikser det du? :)

  Jeg er enig med det at man ikke skal fjerne for mye. Det er viktig å skape stemning uten at det er FOR personlig. Fjern f.eks alle familiebilder.
  Et dekket bord kan helt klart være fint som du sier.

  Jeg er sikker på at det kommer til å gå veldig bra Jorid :) Dere har det jo så fint.

  klem Nina

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Blir nok jeg tar en del bilder selv også i tilfelle det blir fiasko! Men mangler en linse med vidvinkel, så i noen settinger er det litt vanskelig å ta selv. Så vi får se da :)

   Takk for tips vennen! <3

   Klem

   Reply
 3. idun // Breidablikk Nov 12, 2012

  sett innlegget til Anine Von Krohg, der ho styla leiligheita til veslesystera? Kjempelekkert! Ein fekk lysst å slå seg ned å drikke kakaoen som var sett fram ;)

  Lukke til med salget!

  Vi solgte for 7 år sidan… då var eg ikkje så bevisst på ting som eg er no, men eg hadde levande lys, fyr i omnen og druer i ei skål på bordet..

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Ja, tok noen tips fra Anine :) Veldig flott og koselig!

   Takk for tips :)

   Klem

   Reply
 4. MONICA Nov 12, 2012

  Dette kan du jo allerede! Men en tommelfingerregel er bl.a å fjerne alle private bilder av venner og famile. Dette er viktigere enn folk trur. Det er kjøperens drømmer du skal ha fokus på, ikke dine kjære. Flere tips: hvordan ser det ut i hagen, på trappa, på balkongen? Førsteinntrykket er NB! og det starter før mann går inn i boligen. Ellers.. mangler det knotter, listverk, drypper vasken etc, må det på plass, viss ikke tenker kunden at det sikkert er mange flere mangler… Du kjenner til Alvhem, så ta til deg de tipsene du ser der. Ikke overmøbler, fjern heller møbler for å skape luft. Dette for at potensielle kjøperen lettere kan se for seg sine egne møbler i boligen. Bare spør viss du lurer på noe! Lykke til! Dette går fint! Klem

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Du er gullas!! Takk for gode råd og tips :) Tikker nok ned en mail til deg etterhvert.

   Godklem

   Reply
 5. Nr14 Nov 12, 2012

  Tipper du har stålkontroll så dette går nok greit:)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Takk! Føles ikke slik ;) Ler! Men det får da vel greit likevel :) hehe!

   Klem

   Reply
 6. Anna Nov 12, 2012

  Er på ingen måte kunnig i faget, men når jeg selv ser på hus på nett får jeg skikkeli nojja da jeg ser en dobørst attme doskåla…FJÆRN den!

  Masse lykke til, Klem Anna

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   GODT TIPS! :) En typisk sak man kan glemme i alt man skal ordne! TAKK!

   KLEM

   Reply
 7. FargeBarn Nov 12, 2012

  Det går nok helt sikkert bra skal du se. Og du hadde nok klart å ta kjempegode bilder selv, men skjønner det med vidvinkel. Da vi skulle selge leiligheten, fjernet vi mye….men det trengtes også. Men det er litt lettere med hus synes jeg, selv om en alltid klarer å fylle opp det man har…hehe
  Jeg tror jeg hadde tatt vekk babyutstyr o.l. for fotografering og visning. Som å ta stellebordet ut fra badet når en skal ta bilde der, og inn igjen etterpå. :)
  Masse lykke til! :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Takk for tips, har vært litt frem og tilbake ang babysakene. Men tror jeg fjerner stellebordet på badet ja – da er jeg mer usikker på leandervuggen på stuen ? Fint møbel, men tar litt plass..

   Hmm!

   KLEM

   Reply
 8. Ida Nov 12, 2012

  Jeg er helt enig med deg, men ikke la det bli for “kunstig” heller.
  Dropp lebestiften på badet liksom.. hihi.. sammen med croissantene på sengekanten og ferske egg ;-D
  Mitt beste råd er utrolig enkelt: Hold dolokket nede !!!!
  Jeg kan ikke fordra åpen dolokk, og har faktisk droppet en visning pga det!
  Dessuten kan det være en fordel at dorullen er hel, dersom den viser på bildet… hihihi.. jeg tror jeg har litt hangup på akkurat det ;-D
  Det skal liksom ikke se ut som om noen nettopp har satt der…hehehe!

  Jeg vet at du (dere..kremt) kommer til å fikse det helt fint!
  Greit å fjerne personlige ting, men uten å gjøre det upersonlig ;-D

  Lykke lykke til!
  Klemmer

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Takk for supre tips! :) NOterer ivrig her – dere er supre. Ser seg blind på detaljer til slutt vet du. Hehe!

   Fin kveld søte,
   håper dere har det fint!

   KLEM

   Reply
 9. Berit Nov 12, 2012

  Hei Jorid! Etter som jeg både har kjøpt og solgt hus i sommer, så har jeg litt formening om hva som virker inspirerende. La inngangspartiet være imøtekommende – utepotter med tuja og lyslenke f.eks. Pass på at gårdsplass/inngangsparti er måket fritt for snø (i alle fall der du går). Tenn alle lys! Rydd kjøkkenbenken – det kan godt stå et fruktfat og noen krydderurter fremme og tenn gjerne lys der også. Rydd bort zaloflaska og oppvaskbørsten. Fjern også gulvtepper og brikker fra benken.
  Re opp sengene, og legg på sengeteppe og gjerne flere puter. Det er ikke pent når du kan se alle lagene med madrasser. Ikke bruk luftrenser eller godlukt, men pass på å lufte godt! For all del – fjern alt dill fra badehylla, men la gjerne en pen parfymeflakong stå fremme og heng opp rene håndklær. Pass på at gardiner henger pent i vinduene og rydd bort unødig rot fra gulvene. Og for all del – fjern kaffikoppen og tv-kanna fra salongbordet. For ikke å snakke om askebeger og tobbakspakka!
  Men kjenner jeg deg rett, så fikser du dette uten hjelp fra utenforstående. Så dette over var bare råd jeg burde gitt selger av huset jeg kjøpte!! Men som du skjønner, vi slo til likevel. Nå ser det veldig annerledes ut enn da vi overtok.
  Kanskje du kan få låne en vidvinkel og ta bildene selv? Du er flink nok til det. Lykke til med salget. Hilsen Berit

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 12, 2012

   Mange gode tips her – tusen takk!! :) Det setter jeg stor pris på.

   Ønsker deg en god kveld!

   KLEM J

   Reply
 10. june Nov 13, 2012

  for noen nyyyydelige lamper du hadde ved sengen (vegglampene). Kan jeg spørre hvor du har kjøpt dem?

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 13, 2012

   De er fra IKEA !:)

   Fin kveld!

   KLEM

   Reply
 11. Kristin | Min Lykke Nov 15, 2012

  Høres ut som gode og smarte tanker du har gjort deg. Det er jo lurt å vise folk hvordan det kan se ut i huset – er alt fjernet vil jo mye av kosen og sjelen i et hus forsvinne.
  Klem klem

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *