I choose to enjoy … for now!

foto © jorid kvam

Hver kveld sitter jeg på sengekanten, synger og stryker over ryggen. Hver kveld ser jeg ned på storesøster, til pusten blir tyngre og hun sover godt. Ja, jeg vet… Det er nok en dårlig uvane, at hun er avhengig av at vi sitter der på sengekanten, noen ganger dårlig timing med sulten lillesøster, eller ventende besøk i stuen – men inntil videre er det dyrebare minutter jeg bare velger å nyte, for nå, plutselig er denne tiden forbi… (sa jeg at hun også sover på pappas plass når han er på nordsjøen? Men hysj, ikke si det til noen.. ;) ) 

// Every night I sit on the bedside to big sister. Every night I look down at her, till her breath becomes heavier and she sleeps well. Yes, I know… It might be a bad habit, but for now it’s precious minutes I just choose to enjoy, for now, suddenly this time is over … (did I tell you that she also sleeps on dad’s side in the bed, when he’s at work in the north sea? But hush, don’t tell anyone… ;) )

16 Comments

 1. Jannicke- Jattes.com Nov 08, 2012

  Viktig og nyte tiden mens man har den <3

  Ha en fin natt,
  Klem Jatte:)

  Reply
 2. Fru Jacobsen Nov 08, 2012

  Hehe, sånn er det her også. Og minste får komme opp i vår seng om natten om hun våkner *hysj* Men jeg synes det er kos ;-)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Skal sies at vi sover stort sett alle 4 i sengen vår! *kremt* Hehe!

   Fin dag!

   Reply
 3. Ida Nov 08, 2012

  Takk! Godt å høre at det ikke bare er her i huset det skjer:-) vi har en (snart) 3 åring som vi ikke får til å sove før vi pusker han i søvn. Fortsatt fin dag!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Ja, ikke alene om det! TM blir 3 i januar ;)

   Fin dag til deg og!

   Klem J

   Reply
 4. Jeanette Lunde Nov 08, 2012

  Synes du skal være stolt Jorid, over å velge barna. Det dyrbareste vi har! Vet du, Alma på snart fire sover fremdeles mellom oss. Når hun blir fire skal hun sove i ny prinsesseseng, det sier hun i alle fall selv. Enn så lenge er hun helt klar på at hun ikke liker å sove alene. Jeg liker ikke regler og normer, jeg ønsker å følge hjertet :) Ønsker deg en skjønn torsdag!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Så enig – og noe jeg har lært på mine snart 3 år som mamma – jeg følger hjertet, og om det iblandt innebærer litt hodebry, så er det fantastisk! De små stundene, glimtene og følelsen av å gi den tryggheten.

   Ønsker deg en skjønn Torsdag selv, du er god!

   KLEM

   Reply
 5. englemor Nov 08, 2012

  Samme her også! Å jeg vet at det plutselig er over – den ekstra kosetiden ved sengekanten før minstemor sovner søtt. Med to store søsken på 8 og 10 som ikke trenger mamman sin på samme måten lenger, så vet jeg jo at det går sin gang. Her hadde også lillesøster fast plass på papps side når han var i Nordsjøen.
  Pappaen her i hus jobber ikke offshore lenger, men lillefrøkna kommer enda av og til smygende inn og krever sinn plass mellom mamma og pappa…Hun blir snart fire, så det er ikke lenge til før hun er for stor hun også. Til både det ene og det andre. Så jeg nyter også lillemor mens hun enda er liten nok til å være liten hehe.

  Kos deg med de nydelige jentene dine Jorid!
  Nyt hvert sekund. For de vokser så himlande fort <3
  Klem fra Hilde

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Ja, plutselig er det over – jeg nyter det! Og vi sover gjerne alle 4 sammen når pappsen er hjemme også :)

   Fin dag til deg Hilde, koselig at du ville dele dine tanker!

   KLEM

   Reply
 6. Helle Nov 08, 2012

  Jeg sitter på gulvet og stryker Heddy på hånden mens jeg synger. Hun er borte etter fem minutter … og det er så verdt det!! Følge hjertet, beholde roen og finne ut hva som passer best for en selv – det tror jeg på … Nydelig torsdag til alle mammaer!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Herlig, og fine minutter! Thea sovner ila få minutter også, da tar jeg meg selv i å bli sittende 5 minutter til :)

   Fin torsdag til deg Helle, godklem

   Reply
 7. A little bit of me Nov 08, 2012

  Hørtes veldig ut som her! Nå er minstemann rundet 1 år, så han pleier somregel legge seg fint. Men storesøster ligger jeg ved siden av helt til hun sovner. Vi leser først bok, synger litt, prater masse (hun har tydeligvis veldig mye å fortelle akkurat i leggeprosessen:)) og jeg stryker henne på ryggen til hun sovner. Hun kommer riktignok inn til oss om natta, men jeg orker ikke ta noen kamp enda, så hun får bare sove mellom oss foreløpig! Når han er i nordsjøen får hun sove med meg hver dag:) Er jo så kos! Og hun er snart 3,5 år. Men jeg nyter de små øyeblikkene som dette!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 08, 2012

   Akkurat som til oss! :) Og det nytes!

   Fin dag til deg søte, klem

   Reply
 8. Maratonjenta Nov 08, 2012

  Kos deg med gullene du!
  Vi var litt strenge med leggerutiner med vår første, jeg startet jo å jobbe fulltid når han var 7 mnd. og rutiner måtte til. Når nr. 2 kom droppet vi endel prinsipper og var mindre konsekvente. Og som to greske kosegutter er det mang en lørdagmorgen jeg våkner og vi er 4 i senga. Og de er 10 og 12 år nå!! Til hverdags må vi mase på de for å legge seg, men ingen av de får sove om de ikke har fått en liten prat på sengekanten, stryk over panna, nuss og “Æ e glad i dæ”. Kos, nærhet og den gode samtalen er en viktig del av hverdagen vår. Klem!

  Reply
 9. Sofie Nov 08, 2012

  Nyt, nyt nyt :) Ikke ha dårlig samvittighet. Plutselig er hun så stor at hun ikke vil kose og bli dulla med, så det syns jeg ikke man skal ha så dårlig samvittighet for :)

  Reply
 10. Mette Nov 08, 2012

  Nyt det og kos deg!!! Det er så dumt at man “må” gjøre alt slik det er anbefalt hele tiden. De er bare barn en kort stund, og man kan aldri gi barn for mye kjærlighet!! Det er ihvertfall min filosofi!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *