One down …

foto © jorid kvam

… twenty three to go!

Denne formiddagen koser jeg med meg å pakke inn kalenderen til storesøster. Hårting, truser, klistremerker, såpebobler, sokker, puslespill og andre småting pakkes inn en etter en. Jeg gleder meg til hun våkner opp 1. desember og denne henger på veggen!

Har dere pakkekalender til ungene? Hva fyller dere den med?

// I’m fixing the calendar for december to big sister. Little things as socks, panties, puzzle and other small stuff. I can’t wait till she’s waking up 1th december. 

34 Comments

 1. Mari Nov 19, 2012

  så fine pakker.. Liker gråpapir og hyssing, altså! :)
  Vi har en jul i skomakergata kalender hvor det er en liten bok hver dag, Pernille elsker den. Så får de Søndag i advent pakke :) Der har vi en aktivitet og en gave.

  Veldig kjekt :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Tusen takk – liker det veldig godt jeg og! :) Så koselig da – med skomakergata kalender, er det en kalender dere bruker om og om igjen eller?

   Her får de også søndagspakker som farmor har laget – det er stas!

   Fin dag, klem

   Reply
   • Mari Nov 19, 2012

    Ja, den bruker vi om igjen :)
    Næmmen, så stas med farmor pakker :)! Heldig de er :)! adventen er så utrolig koselig. Stas med alle forventninger :)

    Reply
 2. Irene Nov 19, 2012

  I seks år har jeg pakket inn små gaver til kalenderen, men ikke i år. Storesøster er bitt av Lego-basillen og lillebror er bitt av Lego-basillen, og vi voksne synes egentlig at det er en helt grei basill å bli bitt av. Dermed ble det Lego-kalender til begge to. Jeg foreslo å ta ut alle de 24 x 2 små Legoposene og pakke de inn slik at de kan henge på den tradisjonelle kalenderen vår, men nei. De vil ha den i Lego-pappesken der man kan åpne luker. Jeje, lettvint for meg. Ikke så fiiine, men det kan jeg leve med en liten måneds tid! (I tillegg blir det ikke så mye småstæsj rundt omkring, men alle gavene kan puttes rett i Lego-kassen når det skal ryddes :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Ah, ja – jeg så disse kalenderene på Brio og tenke så genialt!! :) Her er frøken litt for lite intr i lego enda, så det ble masse småsaker som hun trenger – truser, sokker, noen klistremerker, litt godt osv.

   Kos dere i tiden som kommer – det skal vi! :)

   Reply
 3. June Nov 19, 2012

  Så fine bilder!:)
  Pakkekalender er kos! Mine jenter har også det, men iår blir innholdet lego og duplo!:)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Tusen takk! :) Ja, det er veldig koselig – det blir gøy å se reaksjonen 1. desember når den henger på veggen.

   Fin dag!

   KLEM

   Reply
 4. Anine Nov 19, 2012

  Hei:)
  Ja jeg har alltid hatt det til datteren min og nå til brødrene. Blir VELDIG mange pakker da, til 3 stykke;) Men men det går jo.
  Blir fylt med alt fra tyggis, til biler, neglelakk, truser, små sjokolader, film(på julaften) m.m.
  Ha en fin mandag:):)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Ja – det er koselig – selv om det blir mange etterhvert som barna kommer! Gleden deres er verdt det :) Her er det første år med kalender og hun skjønner greia – så det blir stas. Lillesøster får ikke før neste år! Hehe

   Fin dag!

   KLEM

   Reply
 5. Huseby Living Nov 19, 2012

  Her er det intet mindre enn 72 gaver som skal pakkes inn… I år har jeg kjøpt papirposer for enkelhets skyld. Jeg liker å pakke inn gaver men bare til et visst punkt liksom…

  Hos oss går det en del i godis. En liten nissesjokolade, en tyggispakk eller en kjærlighet. I helgene får de en litt større gave.

  Bare 1,5 uke igjen. Jippi! :)
  Klem Hanne Mette

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Åhoo, det er noen gaver det! Men papirposer gjør det jo enkelt – det blir det her også neste år – det er gøy å pake de første – men når man kommer litt ut er det ikke så gøy lengre! *ler* Og iallefall ikke 48 som det blir neste år.. Hehe!

   Koselig er det – håper dere har det fint!

   KLEM

   Reply
   • Irene Nov 19, 2012

    Da lillebror kom til og det var to barn som skulle ha adventskalender måtte vi ta en liten prat med storesøster. Hun var helt enig i at lillebror også måtte få åpne gaver, så da var det lett å foreslå at de fikk åpne en gave annenhver dag. Altså ble det 12 gaver på hver i løpet av adventstida, og det har gått helt knirkefritt i tre år. Synes det hadde blitt voldsomt med 48 gaver, og ikke minst kostbart. Det har jo også litt å si at hele familien har bursdag fra november til januar, og med jul midt oppi det hele blir det jammen meg nok gaver. Så mitt tips til dere med flere barn – en kalender delt på barna (selvfølgelig med tilpasset innhold)…

    Reply
    • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

     Godt tips :) Kan være jeg kjøper den neste år!

     Fin kveld, klem J

     Reply
 6. Kikki Nov 19, 2012

  Hjemmelaget latte? Har du oppskrift, eller bruker du kaffemaskin?

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Jepp, hjemmelaget med kaffemaskin! Har Nespresso citiz and milk – så jeg lager en espresso og skummer melk. En liten dash sjokoladesirup – så har du en hjemmelaget latte!

   Fin dag!

   KLEM

   Reply
 7. Beathe Nov 19, 2012

  Ja,dette er stas:-) Jeg har også sånne pakkekalendere til barna og eldstemann er snart 20 men så lenge han vil ha så får han kalender.Har 3 barn så det blir noen pakker av det, jeg fyller det med mye av det samme som deg, nå har jeg to gutter og en jente, det er lettere å finne til jenten syntes jeg. Husker de har fått kalendere siden de var babyer og den første kalenderen bestod av duplo klosser som var pakket inn en etter en. Må gjøre ferdig innkjøpene i dag og så begynner innpakkingen. Skal bruke sånt innpakkningspapir som deg og naturtråd så fant jeg noen flotte små hjerter m/ monogram på nille for en stund siden med limpute bak som jeg skal skrive tallene på. Gleder meg til å komme i gang:-)
  Ha en fin dag.

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Ja, det er veldig stas! Jeg husker så godt hvor godt jeg likte det da jeg var lita! Det e rnok enklere å finne pakkerting til jentene.

   Kos deg med pakkingen du og – jeg er ferdig nå!

   KLEM

   Reply
 8. MonicaUE Nov 19, 2012

  Trenger virkelig tips til pakkekalender til gutt på 2 år 9 måneder!!! Tenkte å kjøpe Duplo Zoo og dele opp i mange småpakker, men det blir kanskje litt ensformig?! Jeg har en gutt til som ble 1år i går, og tenkte å lage pakkekalender til han også, mest for at det skal bli rettferdig, men hva skal jeg fylle den med? Det blir fort dyrt dette, myyye enklere for dere som har jenter dere kan kjøpe småstæsj til;)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Ja, jeg skjønner godt hva du mener – hadde nok hatt litt mer problemer jeg også om jeg skulle handlet til gutt. Her gikk det i truser, klistremerker, glitterpenn, lipsyl, osv. Men til gutt ville jeg nok kanskje tatt; småbiler, tog til togbane, sokker, lue, tannbørste, tannkrem, badeskum, klut, tusjer, klippe-limeting, rosinboks, smoothiepakke :) Jeg tok også å kjøpte trepakk med truser og sokker for eks, så det kommer igjen ved flere dager! Håper du fikk noen tips her :)

   Fin dag! :)

   KLEM

   Reply
 9. Gleder meg til å pakke inn jeg også. Er ferdig med storebror sin, men lillesøster vt jeg ikke helt 100% hva jeg skal ha i :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Det er koselig å sysle med! :)

   Fin dag! Klem J

   Reply
 10. englemor Nov 19, 2012

  Så koselig!
  Har hatt pakkekalender de fleste årene.
  Men med tre barn som skal ha pakker blir det
  en nokså dyr affære til slutt.
  Så i år kjøpte jeg ferdige Lego kalendere til alle tre.
  Enkelt og greit. Men synes det er litt vemodig ikke
  pakke inn små gaver og lage en koselig kalender med de i år.
  Men men….. Kanskje det blir pakkekalender til neste år igjen ;-)

  Ønsker deg en fin dag.
  Klem fra Hilde

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Ja, det kan jeg tro! Synes de legokalenderene så geniale ut jeg :) Men skjønner tanken din!

   Nyt kvelden, klem J

   Reply
 11. Benedikte Nov 19, 2012

  Var ute på shoppet kalendergaver i dag, og kopierte innpakningen din:) Så fint!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   :) Kos deg med pakking!

   FIn kveld!

   Reply
 12. Kristin/Glede Nov 19, 2012

  Hei, fikk så lyst til å kommentere her. Jeg skal gjøre en litt ny vri i år, og er spent på den. Jeg kommer til å pakke en ting relatert til juleaktiviteter vi skal gjøre sammen. Eks. 1. penn og frankert konvolutt til nissen – skrive ønskeliste til nissen. 2. Mørk sjokolade, dadler og kokos til å lage daddelgodt, en juletradisjon. 3. En rød sløyfe til å merke juletreet vårt i skogen. 4. Pepperkakeform til pepperkakebaking. 5. Utstyr til julekortproduksjon. 6. Rosiner til lussekattebaking. 7. “Gavekort” på julefilm på comoyo.no osv..osv… Liker tanken på å gjøre kalenderen mindre materialistisk, og med fokus på å dele fine opplevelser (som man gjerne gjør likevel i førjula). Når lillebror blir større, kan de jo få de samme pakkene. :)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 19, 2012

   Perfekt og kjempegode tips du kommer med her! :) Skriv gjerne en bloggpost om det! Jeg tar gjerne imot tips til neste års kalender – da det er to!

   KLEM

   Reply
 13. Kristina Mandelid Nov 20, 2012

  Åh så godt eg liker bloggen din, stooor inspirasjonskilde:-) Kor har du kjøpt merkelappene der du skriver talla på?

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 20, 2012

   Åh, så koselig å høre! :)

   Kjøpte merkelappene på panduro!

   Fin dag!

   Reply
 14. June Kalbekken Nov 20, 2012

  Største mi jente skal få kalende også i år hun er 2 1/2 år. Kjøpte boks med sangkort på bokhandelen som var 24 stk el noe i en. og så får hun et sangkort i hver pakke + noe annet stæsj i tillegg:=) synge og spise godteri samtidig da:0) hehe

  Reply
 15. Ina Nov 20, 2012

  Hei. Ville bare komme med et forslag. Vi har ikke pakkekalender her. I fjor da hun var litt over 2 år hang hun opp et hjerte hver dag på en “kalender-planke” med kroker og tall. Jeg kjøpte pene små hjerter på en interiørbutikk.
  I år skal vi gjøre det samme. I tillegg skal hun få 10 kronestykker hver dag som hun skal legge i et glass. Lille julaften går vi til frelsesarmeen og gir de alle pengene. Pengene går til fattige familier som kan få noen julegaver og litt julemat.
  Da lærer hun å gi til de som ikke har så mye som vi er så heldige å ha. Jeg syns det er viktig å lære å tenke på andre og ikke kun tenke på å få gaver selv. Det blir nok av gaver på julaften likevel.

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 20, 2012

   Takk for at du deler supert tips!! :-) Skal tenke på det til neste år, en good gjerning.

   Fin kveld!

   Reply
 16. Brit-Mari Nov 21, 2012

  Kan jeg spørre hvor du har fått tak i papiret og hyssingen? Kunne tenkt meg slikt selv :-D

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Nov 22, 2012

   Panduro har alt du trenger! :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *