DIY // With a napkin, a spoon and candle lights

foto © jorid kvam

Noe av det enkleste du kan gjøre selv – er å lage personlige motiv på lys. Jeg har ofte kule servietter, og på 1-2-3 kan jeg få samme mønster på lysene, for å matche interiøret, julebordet eller juledekorasjonen.

Ta frem en serviett med det motivet du vil bruke, en skje, et tent lys og kubbelysene (el andre lyst) du vil ha motivet på. Del servietten slik at det bare er det øverste laget med motivet igjen, det er det du skal bruke. Klipp motivet til slik at det passer. Varm skjeen over det tente lyset og bruk baksiden til å feste servietten på kubbelyset. Voila – nå har du et stilig lys du kan bruke!

God første søndag i advent – storesøster og pappaen er i svømmehallen, i ettermiddag er det middag til mamma sammen med familien!

// This is so simple, you can make your own personal candle light in 1-2-3. 

Take a napkin, a spoon, a candlelight and the lights you want to transform. Take the top layer of the napkin, and cut it to fit the candle light. Warm the spoon over the lighted candle, and use the back of the spoon to attach the napkin. Voila – now you have a nice piece of candle who fits the christmas table or christmas decoration.

Have a nice Sunday!

Share

32 thoughts on “DIY // With a napkin, a spoon and candle lights

 1. Et annet tips et å bruke strykgjernet. (bruk bakepapir over servietten) Får du dekt servietten me stearin så kan det trygt tennes og brukes. Om ikke kan servietten ta fyr :)

  1. Tusen takk som deler!

   Ja, obsobs – viktig å passe på så det ikke tar fyr! :-)

   Fin søndag!

 2. Dette har jeg også lyst å gjøre :) Har alltid masse fine servietter liggende og hadde vært kult å få matchende lys ja! Fin søndag til deg og dine :) Klemmer

  1. Ja ikke sant? Jeg sliter med å finne kule lys, så hvorfor ikke gjøre det enkelt å kjøpe hvite! :-)

   Fin søndag søte!

   Klem

 3. Og vips hadde nok vi ganske mange ekstra fine lys til advent og jul. Gleder meg til å teste =) Tusen takk for tips!!!

 4. Takk for tipset! Har egentlig aldri skjønt st det var sååå enkelt ;-)

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Klem Merete

  1. Hihi – nei, det er ofte ikke så vanskelig :-) Så fint du liker det!

   Klem

 5. Fiffitg triks det der :)
  jeg har selv absolutt ingen kule servietter, men jeg må nok skaffe meg noen nå. Ikke for å ha til kubbelys, men for å bruke på islyktene :D

  God 1. advent da Jorid *klem*

 6. Tips: Hvis du golder skjeen med innsiden så blir det ikke svart/sot. Cato kaller disse skjeene “narkoskjeer” hihi. :)
  Kul serviett til formålet!
  klem

 7. Dette har jeg også laga, pass på når det brenner ned til der servietten begynner. Kan blusse voldsomt opp når servietten tar fyr. Jeg hadde min i en lykt og det ble plutselig månelyst :O

  1. Veldig viktig å tenke på! Jeg bruker som regel disse bare som pynt – men skal man bruke de må man følge med!! :)

   Takk som råder!

   Fin kveld!

  1. Så fint gjort – ekstra hyggelig med noe man har laget selv :-))

   Fin uke!

   Klem

 8. Flinka! :)
  Dette har jeg prøvd, mange ganger og aldri fått sånn som jeg vil.. Enten blir det for mye eller for lite stearin gjennom servietten ;) Men jeg er jo ei kløne da.. ;)

 9. Koseligste bloggen :)! kreativt og overkommelig tips til en utålmodig sjel.. ;) må prøves!

  *Mari*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>