Offline

image

image

Foto Jorid Kvam

Hele helgen har jeg vært så og si helt offline, da det nesten ikke finnes dekning på min telefon på hytta. Fantastisk irriterende de første timene, jeg er vant med å sjekke facebook, nettaviser og instagram hyppig – for ikke snakk om bloggen og godkjenne kommentarer som kommer inn. Men så, etter en liten stund kjennes det utrolig befriende. Ingen pling og plong jeg bare måå sjekke, ingen mail eller kommentarer som måå besvares og plutselig glemmer jeg telefonen helt. Den bare ligger der i vinduskarmen!

Jeg har et mål for 2013; flere slike offline-stunder, også hjemme. For min egen del og for mine kjæres del. Jeg ville lyve om jeg sa at det ikke tar tid å være online, og noen ganger den tiden jeg kunne brukt på helt andre ting, kanskje mye viktigere ting. Jeg kjenner jeg er blitt mer og mer bevisst på tiden jeg bruker foran en eller annen skjerm.

Kanskje det er flere som kjenner seg igjen, og tenker det samme?

Ønsker dere alle en fin Søndag videre!

// I have been offline this weekend, and it has been so good. No notifications to check, no emails to respond and after a while is my iPhone forgotten. It feels good!

I have a plan for 2013, and that is to be more offline time to time. For my own, but also for my family. I would lie if I said that to be online takes alot of time, time that I could spend on something else. I know I have become more and more conscious of the time I spend in front of any screen.

Have a nice Sunday!

19 Comments

 1. Trine Jan 06, 2013

  Ja, det kjenner jeg veldig igjen! Jeg har vært litt offline i jula, og spesielt med tanke på Mac´en, så har jeg gått flere dager uten å slått den på. Det har vært litt deilig faktisk. Tror ungene merker det også, for det er lett å bli litt fjern når man skal sjekke alt på nett.. Blogg, mail, facebook, instagram osv..
  Har ikke vært noe særlig til blogger denne høsten heller jeg da, men desto mer facebook og instagram! ;)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Ja, julen var en deilig roligere periode for meg og. Da spess mtp bloggen! :-) Tror alle har gått av litt offlinetid iblandt, helt eller delvis.

   Takk som deler dine tanker! :-))

   Fin søndagskveld og god uke!

   Reply
 2. Fabelaktig Jan 06, 2013

  Fine tanker du deler… jeg er blitt meg veldig bevisst dette og velger derfor å la bloggingen ta mindre tid, rett og slett for å være mer tilstede i det jeg driver med.

  Fin søndag!
  klem

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Så bra for deg vennen, viktig å finne tid til det man liker og ønsker. Jeg kommer nok til å bruke like mye tid på bloggen, men mindre på denne sjekke bare litt, skal bare svare en mail, må bare sjekke instagram som det siste jeg gjør før jeg legger meg osv.! ;)

   Fin søndag!
   Klem

   Reply
 3. Line Jan 06, 2013

  Det er herlig innimellom, man må bare over en kneik:)
  Man burde være flinkere til og legge fra seg alt slikt innmellom ♥

  Ha en fin kveld:))

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Ja, det stemmer iallefall for meg! :) I helgen fikk jeg jo også til å lese til og med, som er tid jeg eller har brukt til litt instagram, facebook, litt nettavis og kanskje litt spill eller annet. ;)

   Fin kveld!

   Klem J

   Reply
 4. Kristina Jan 06, 2013

  Helt sant! Mitt nyttårsforsett er å bli flinkere til å la mobilen/pcen ligge, spesielt når jeg er sammen med andre! Det er flaut å si det, men hender at jeg sjekker facebook/instagram/twitter når jeg er ute med folk, og det er IKKE kult! Skjerpings til meg!

  Jeg har også et ekstra spørsmål til deg: Deres Geneva, er det størrelse S? Fungerer det som eneste stereoanlegg i huset deres? Vi (jeg ;)) vurderer sterkt å kjøpe en, men er usikker på om jeg kun skal ha den som kjøkkenradio eller om jeg rett og slett kan bytte ut den stygge stereoen i stuen. Håper på svar:)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Ja, du er ikke alene – jeg er alt for rask opp med telefonen uansett hvor jeg er! *flau*

   Vi har S, og fungerer perfekt som eneste stereo i stua. Men en M eller L står høyt på listen og så kan S’en bli kjøkkenradio! :)

   Fin kveld, klem J

   Reply
 5. Heidi Jan 06, 2013

  Tror jeg må følge deg på dette målet i 2013 !!
  Jeg bruker også alt for mye tid på å lese blogginnlegg, facebook, sjekke mail og instagram… Tenker på alt det andre jeg kunne fått unna mye fortere hadde jeg prioritert tiden min mer riktig :)

  Nyt resten av søndagen og fin ny uke til deg
  Klem Heidi

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Bli med bli med! :) Det er ‘godt å høre’ det er flere i samme båt! Alt man skulle gjort, men så skal man bare – nå for eks, skull ejeg mye heller lagt på plass klær. Men så er jo det noe av det kjedeligste jeg vet også da! :p

   Fin kveld, klem J

   Reply
 6. Hild Frøya Jan 06, 2013

  Tenker det samme selv, og må nok bli flinkere til å legge igjen telefonen i et annet rom. For det er familien som må stå først, og ikke minst barna!

  Reply
 7. Ida Jan 06, 2013

  Jeg har tenkt samme tanken!
  Her skal “en uke uten” og “en uke med” gjennomføres!
  Dvs en uke uten f.eks pc (kun mail/nettavis), snop (hjelp!)
  osv osv. En uke med er f.eks trening hver dag.
  Det går jo å ha alternativer også, som f.eks å velge “en dag uten” eller “annenhver dag uten i en hel uke” :)
  Da blir det lettere å holde!
  Merker at jeg blir så rastløs av å bruke pc’en så mye, klarer ikke å slappe av uten å gjøre på noe… bad habit ;-D

  Klem

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Godt tips Ida!! :D Det skal jeg jammen prøve også. Det må til en gang i blandt, merker jeg er mer stresset jeg også mtp mail, bloggen osv iblandt – rart men sant. Så litt pauser må man ha, og da synes jeg sepesielt det erveldig deilig på hytta da jeg ikke har noe valg. Får jo lest bok også da! ;))

   Fiin søndag til deg og dine. Måtte smile for meg selv her en dag, da jeg fant frem vognteppet du laget til oss og Thea Marie. Det tenkte jeg å gi videre til vår lille nevø som kommer i Feb. Og gardinen du laget, den henger fortsatt på babyrommet. :)

   Klem

   Reply
 8. Elisabeth Jan 06, 2013

  Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i dette og burde ha dette som nyttårsforsett. Anbefaler alle å lese denne kommentaren: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1018/thread259272
  En tankevekker!

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 06, 2013

   Denne har jeg lest – så viktig og tankevekkende! Takk som deler link.

   Ønsker deg en god uke!

   Jorid

   Reply
 9. Ja, det tar mye tid med IG, blogg, facebook osv.
  Jeg har blitt mer bevisst på hvordan og når jeg bruker tid på disse tingene. Jeg sitter sjeldent med det når jentene er tilstedet.
  Så de fleste kveldene mine går med til multitasking kan du si :-)
  Jeg har hatt noen ufrivillige pauser fra bloggen osv, og det er hardt og stressende med en gang, men så er det ganske så herlig også :-)
  Ha en flott uke start :-)

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 07, 2013

   Ja, jeg har samme tanker som deg! Prøver å unngå alt slik når vi er sammen, men ikke alltid like lett :) Kveldene da multitaskes det.

   God uke!

   Klrm

   Reply
 10. Myke minutter Jan 07, 2013

  Så bra at du nevner dette Jorid! Balanse er viktig, i alt egentlig. Kanskje man lettere går lei av alt til slutt også, hvis man ikke har en balanse? Og at de nærmeste går lei, som du nevner. Dette skal jeg finne ut av selv i det nye året :) Fin ukestart til deg vennen! Klem

  Reply
  • Jorid // noepahjertet.com Jan 07, 2013

   Jepp – tanken har slått meg – dette med å gå lei! Og balansen er viktig, jeg jobber med den hver dag. Nå enda mer bevisst enn før!

   Ønsker deg en finfin mandag søte!! :-) Goodklem fra levanger

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *