Kitchen inspo.

Here I really like the black and white, glossy and matt.
It gives the kitchen a whole different look.

siena-hvidhg-sort-eg021120x600 siena-hvidhg-sort-eg1120x600

Here I like the thin worktop, and that it continues down the side of the cabinet.
I also like that’s no cabinets on the wall over the worktop – open and clean.

siena-laminat-eg1120x600siena-laminat-eg021120x600

Nå har det straks blitt enda gøyere å se etter inspirasjon på nettet, for nå skal vi etterhvert begynne planlegge innredninger i huset på ordentlig. For kjøkkenet ønsker jeg et rent uttrykk, håndtaksløse fronter, en helvegg med skap for å unngå skap over kjøkkeninnredning og en benkeplate som er tynn i samme farge som innredningen. Disse bildene over er fra JKE Design som er en av to leverandører på kjøkken til huset vi skal bygge. Jeg gleder meg sånn til vi skal begynne tegne, så mange valg å ta.

Kom gjerne med tips og råd, dette er jo første gang for oss!

Fin dag // Jorid

// I love to surf the internet after inspiration now when we are building our house. In the kitchen I want a clean expression and no handle on doors or drawers. I also want a worktop that’s thin, in the same color than the rest of the kitchen.

I can’t wait till we start planning, and if you have done this before we appreciate some tips and tricks!

Have a nice day // Jorid

Photo: JKE Design

 

7 Comments

 1. Anine Apr 04, 2013

  Når du skal velge benkplate, så vær obs på hvis du skal ha tynn sort at du velger en benkplate som er sort tvers igjennom eller får du vite striper som blir veldig synlig etter hvert. Vi leita lenge og fant og fikk anbefalt kompositt laminat. Kommet bilde når kjøkkenet kommer opp i ny huset;);) vi har erfart mye med kjøkken tegning og alle feller en lett detter i;) og erfaren mann som kan kjøkken pga yrke ;);)

  Reply
  • Jorid Kvam Apr 04, 2013

   Tusen takk for tips Anine :)

   Reply
 2. Heidi Apr 04, 2013

  Ooh, lekre kjøkken! :)
  Jeg likte det øverste best. Herlige kontraster og luftig følelse i rommet <3

  Kos deg masse med bygging av ny bolig og måtte du finne mye fin inspirasjon!

  Klem fra Heidi

  Reply
  • Jorid Kvam Apr 04, 2013

   Ja, jeg fallt også for det sorte der. Vi får og kjøkkenøy, så kanskje den skal være sort? :)

   Ha en fin dag!

   Klem Jorid

   Reply
 3. Judith Apr 04, 2013

  When deciding on a kitchen I think it’s important to stick with your idea (the thin worktop & no handles you fancy). It’s easy to go for cheaper options and end up with a kitchen that is so..so.. And also make it as practical as possible and easy to clean ;)

  Reply
 4. Gro Apr 04, 2013

  Mitt råd er enkelt; skuffer og atter skuffer. Vi har servise, bestikk, kjeler og tørrmat i skuffer. Svært lettvint og en kommer lett fram til det som står bakerst. Angrer på at vi ikke har uttrekkskuffer i høyskapene. Det som havner bakerst der er sjelden i bruk. Har også plass til kjøkkenmaskin og strømuttak i et høyskap. Kan lukke døren og skjerme noe støy ,nå står kitchen aiden framme, men når jeg blir lei har den plass hvor den kan brukes. Kjekt når en har åpen løsning.
  Lykke til. Bygge eget hus og ikke bare pusse opp står høyt på ønskelista mi :)))

  Reply
 5. Line Apr 05, 2013

  Enig med Gro over her – vi har kun skuffer i benkeskapene og er superfornøyd med det. Vi valgte også de største skuffene – 80 cm og 120 cm bredde. En annen ting er at vi gikk for ekstra høyde (ca 60 cm) mellom benk og overskap, tror standard avstand er 50 cm.

  Gleder meg til å følge byggebloggen din :-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *