Kitchen planning.

20130811-151051.jpg


Jeg er igang med å planlegge for fullt nytt hus, nå er vi snart igang altså! Banken vår ønsker detaljerte planer for å opprette byggelånskonto, noe vi liker da vi nå må sette oss inn i og lage budsjett for prosjektet.

Nå har jeg tittet i Mielekatalogen, det er så mange valg og finesser på produktene. Nå er jeg på utkikk etter koketopp, innebygget stekeovn, micro, kjøleskap i fullhøyde og oppvaskmaskin. Jeg spurte på min instagrambyggekonto @hjertetbygg om noen har tips til meg. Det var det mange som hadde, bla at jeg burde sjekke ut Siemens også – som et godt rimeligere valg til Miele.

Har du noen tips, jatakk – det blir vi glade for! :-) Ha en fin kveld!

// I’m planning the kitchen to our new house! Gosh, so many things to choose between. Do you have any tips? I’ll appreciate if you would share! :-)

10 Comments

 1. Anine Aug 11, 2013

  Hei.
  Jeg kjenner at jeg er glad jeg slapp å velge… bare å se hva design jeg ønsket også tok mannen de andre avgjørelsene;);) Siden det er han som er experten:-D MEN et tips… vi har platetopp på 100 cm! Absolutt til å anbefale:) To “sonefrie” soner og en stor sone i midten. Litt dyrere enn vanlig, men absolutt verdt det. Vi gikk for Simens platetopp pga det er like gode som Miele sine (i følge han som tegnet kjøkkenet vårt) Så absolutt verdt å sjekke ut. Men igjen da der også er ALLE prisklasser. Vi endte med simens platetopp, oppvaskmaskin(men ekstra stor)helt kjøleskap og hel fryser. Så langt er vi kjempe fornøyde. Vi har damp/steke ovn og micro/stekeovn fra KitchenAid, å det er vist en klasse for seg selv! Så langt vet ikke jeg… for jeg kan ikke å bruke det hehe:-D Vi har også ventilator som kommer opp av kjøkkenbenken;) det er helt genialt om du har veldig høyt under taket og ønsker å ha platetopp på kjøkken øy.
  Lykke til med valget:) Gleder meg til å se:)

  Reply
  • Jorid Kvam Aug 11, 2013

   Tusen takk for gode tips!:-))

   Klem

   Reply
 2. Line Aug 11, 2013

  så spennende altså!!
  Og GØY!
  Lykke til med planleggingen:))

  Reply
 3. Åshild Aug 11, 2013

  Jeg har nettopp sjekket hvilke oppvaskmaskiner som er på markedet, og ble skuffet. Jeg har bestemt meg for at før jeg velger (jeg tror at den vi har synger på siste verset) skal jeg ta med meg en del av stettglassene våre for å teste. Jeg bruker ofte bunnkurven til krus og melkeglass. Så vidt jeg har sett har de fleste bunnkuvene så åpent gitternett at det ikke er mulig. Jeg står derfor igjen med Miele og ASKO. Jeg er usikker på om jeg vil bli fortrolig med bestikkskuffene, men de som har det er visst veldig fornøyd.

  Mitt første kriterium var faktisk at maskinen skulle være rask, men ca 2 timer er visst standardlengde på normalprogrammet nå. Normal er jo ikke det noen problem, men her vaskes det opp veldig mye innimellom og da kunne det gjerne gått raskere. Både ASKO og MIele har Turbo-program på ca 35 min uten at jeg vet hvor bra tørkingen er.

  Reply
 4. Tine Aug 12, 2013

  Vi har koketopp, komfyr (med pyrolyse) og oppvaskmaskin fra Siemens og er veldig fornøyde. Kjøleskapet vårt er fra Liebherr og var endel dyrere enn Siemens, men pga lagerfeil fikk vi det til samme pris :)

  Velg bredere koketopp enn standard, det blir du mest fornøyd med. Og Induksjon hvis du ikke skal ha bare gass :)

  Lykke til!

  Reply
 5. Rene LInjer Aug 12, 2013

  Her har vi hvitevarer fra Siemens. Er godt fornøyd med alt med nntak av oppvaskmaskinen hvor vi aldri blir helt venne med innredningen Hadde Asko oppvaskmaskin før som jeg savner stort. Tenkte selv at det var stiligst med alt i samme merke, men det spiller jo ingen rolle på det som er innbygget da. Lykke til! Spennende å følge dere!

  Reply
 6. Silje Aug 12, 2013

  Vi gikk på selgerens triks og gode argument og valgte dyreste oppvaskmaskin fra Asko, bare tull, liker den ikke i det hele tatt! Vi har alltid likt Bosch best, har prøvd både Miele og Siemens etc…. Jeg synes at hvitevarene til et pent kjøkken bør være fra samme merke, det ser ikke pent ut med 4-5 ulike logoer strødd omkring ;=)… Lykke til!!!!

  Reply
 7. Hanne Aug 14, 2013

  Hei
  So kjekt (og travelt) å skulle begynne å bestemme ting! Vi har platetopp frå Siemens på 100 cm. Heilt fantastisk og kan anbefalast på det sterkaste.
  Eg er utruleg glad i kjøkkenet mitt, og anbefalar deg å bruke litt ekstra tid på å gjere deg skikkeleg nøgd her som det skal tilbringast så mykje tid.

  Lykke til!

  Reply
  • Jorid Kvam Aug 14, 2013

   Tusen takk for tips, bred platetopp skal absolutt vurderes!! :))

   Håper du får en fin kveld!

   KLEM

   Reply
 8. Hei hei. :)

  Så moro at dere endelig har kommet til denne delen hvor dere kan begynne å velge ut det dere vil ha. :)
  Vi har nettopp pusset opp kjøkkenet så nå har jeg valgt meg electrolux komfyr og stekeplate, og faktisk hotpoint oppvaskemaskin. Er utrolig fornøyd med alle tre. Var veldig skeptisk til oppvaskemaskinen med tanke på at jeg var veldig fornøyd med siemensen jeg hadde før. Men den har imponert meg veldig. :)

  Håper noe av det var til hjelp. :)

  God helg
  Klem Kariann.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *