Bathroom.

55c1b80e1f0b37f9e572417933881771

Vi er i full gang med planlegging av badene i det nye huset, og dette badet forelsket vi oss helt i. Fra at vi tenkte alt skulle være hvitt, med mørkegrå gulv – har vi nå tenkt litt videre. Dette badet har et personlig preg, og jeg elsker den sorte mosaikkflisen i hele dusjhjørnet. Gosh, det så mange muligheter og løsninger…

Hva synes du? Hva er viktig for deg på badet?

// We fell in love with this bathroom! We’re planning the bathrooms in our new house, and it’s so many decisions to make… 

Photo: Trine Thorsen via bobedre.no

11 Comments

 1. Lovise Feb 18, 2014

  Hei.
  Vi driver også og leker med tanken om ulike baderomsløsninger for det nye huset vi har kjøpt. Det er så spennende. Vi har tenkt å bygge en dusjnisje, og jeg har lyst til at hele badet skal få litt preg av en hule man kan trekke seg tilbake i. Er fortsatt litt usikker på hvordan dette kan gjøres. Vanskelig å se for seg hvor mørkt man kan ha det i et lite rom uten vinduer. Hadde egentlig tenkt å ha grå fliser 30×60 på både vegg og gulv men har begynt å tvile (kanskje det vil se ut som et fengsel?). Kanskje vi får inn noe hvitt også.
  Uansett baderom er gøy!!

  Reply
  • Jorid Kvam Feb 18, 2014

   Hei, så gøy dere også er i tankeboksen. Det er jammen mange valg og du aner ikke hvor mye jeg er frem og tilbake på hvordan jeg vil ha det. Det blir veldig spennende å se hva vi ender opp meg. Vi har lekt litt med tanken om å gjøre badet vårt veldig mørkt også, men rett det blir for mørkt? ;) Lykke til! KLEM

   Reply
 2. Stian N. Moen Feb 18, 2014

  Dette badet virker spennende om vi ser bort ifra lysarmaturet i taket, får det ikke helt til å passe inn med resten. Nå har jeg riktignok kun sett dette ene bildet ifra dette badet, så jeg kan ikke uttale meg mer om det.

  Det som er viktig for meg på et bad, noe som jeg tror mange glemmer i planleggingen. Nemlig hvordan det er å gjøre rent, så når jeg skal pusse opp badet mitt om 2-3 år så vil jeg gå for det enkle, samtidig som jeg vil tenke nøye igjennom valg av det meste med tanke på hvor lett det er å rengjøre.

  Altså at badets _helhet_ blir perfekt er nok kanskje det viktigste, men om vi skal gå inn et tema mange ikke skriver så mye om. Eller som de kanskje først tenker på etter noen måneder, så er det helt klart det jeg har nevnt lenger opp.

  En ting er fargenyanser, med tanke på hvor lett man ser urene flater, men en annen ting er eks. vaskensarmatur. Jeg skal gå for en vask som er støpt i en form så jeg ikke får noen sprekker/skjøter der det kan samle seg bakterier/vanskelig å komme til.

  Mulig jeg vektlegger litt annerledes enn folk flest, men her har du et eks. på hva jeg mener med at det er helstøpt; http://www.benkeplaten.eu/files/1113/6361/8133/henning-corian-badvask.jpg

  Dog så er ikke badet eller vasken her helt min stil, men det viser som sagt hva jeg tenkte på lenger opp. Og jeg ville nok trolig godt for å hatt selve armaturet til vasken på veggen. Litt vanskelig å forklare, men regner med at du skjønner hva jeg vil frem til. Så gjenstår det bare å ønske deg/dere lykke til med resten av planleggingen! :-)

  Mvh.
  Stian N. Moen / Noreen Interiør

  Reply
  • Jorid Kvam Feb 18, 2014

   Hei Stian,

   tusen takk for kommentar :) Vi er veldig like i tankegangen som deg, spesielt mtp rengjøring, da jeg jobber i et renholdsfirma med salg av rengjøringsmaskiner! Så dette er veldig viktig for oss også. Vi kommer til å ha helstøpt servant, med blandebatteri på servantkanten, wc hengt på vegg og fibo trespo på vegg da dette er enklere å legge, samt holde rent. I dusjen blir det ikke synlige rør på vårt bad, men alt går innvendig vegg. :)

   Gleder meg til å se hvordan alt blir til oss til slutt, det er jammen mye frem og tilbake nå!!

   Jorid

   Reply
 3. Fabelaktig Feb 19, 2014

  Jeg er nok veldig praktisk anlagt, så for meg må det være funksjonelt så vel som lekkert, men det ene går ikke nødvendigvis på bekostning av det andre :)

  Blir spennende og se huset deres i all sin prakt.

  Fin dag!
  -Maia

  Reply
 4. Stian N. Moen Feb 19, 2014

  Hei igjen,

  godt å høre at jeg ikke er alene om å tenke på rengjøring! Og ut ifra dine beskrivelser så er vi veldig like i tankegangen som du så fint sier. Der har vi ordet jeg glemte i går, nemlig blandebatteri. Jeg har lenge tenkt på et blandebatteri som styres av en sensor, med tanke på hygiene! Har dere vurdert dette? :)

  Gleder meg jeg og, er jo så spennende å følge med på! :) Alt av blogger til tv-programmer som handler om å skape et nytt bygg (hjem) er veldig interessant i mine øyne! Det at man kan bestemme alt selv, må jo være en drøm.

  Men planlegging er jo viktig, og det tar tid. For som du har nevnt tidligere, det er jo en verden av muligheter. Og ikke minst alle de ulike valgene man må ta, og det er ikke før huset har stått en stund at man skjønner hvilke valg som var gode og evt. burde vært gjort annerledes underveis! Jeg er ihvertfall av den typen som er altfor dårlig til å planlegge, noe som jeg tror er veldig viktig i en byggeprosess derimot. :)

  Mvh.
  Stian N. Moen / Noreen Interiør

  Reply
  • Jorid Kvam Feb 19, 2014

   Nei, der er du ikke alene! ;) Vi har vurdert automatiske armaturer, iallefall på gjeste WC – så skal bare vente på om rørleggeren klarer finne det jeg har funnet i katalogen men som ikke sto oppført bak. Hvis han ikke finner det, tenker jeg vi går for noen fra Hans Grohe og da automatisk armatur på gjeste wc.

   Så gøy du følger oss! :) Isolering på høyt nivå nå!

   Jorid

   Reply
   • Stian N. Moen Feb 19, 2014

    Jeg tenker alltid på hvor kjekt det hadde vært å hatt hjemme, når jeg er på offentlige toaletter å ser automatiske armaturer. Ikke bare hygenisk, men man slipper også de stygge “fingeravtrykkene” på blandebatteriet.

    Jeg har prøvd å blogge litt selv, men har ikke helt lyktes med det. Så da er det mye mer spennende å følge med på andre.. samtidig som man slipper å tenke på “i dag skulle jeg skrevet et nytt innlegg”, osv.! :)

    Mens jeg har deg her, så lurte jeg på hvilke blogger du følger med på? Har du noen favoritter eller har du nok med din egen? Evt. link til den/de? :)

    Mvh.
    Stian N. Moen / Noreen Interiør

    Reply
    • Jorid Kvam Feb 20, 2014

     Se i blogglistene til høyre i bloggen – der ligger mine favoritter. Viser kun 5 siste oppdateringer :) Norske øverst, så utenlandske og så litt mote :)

     Reply
 5. Gro Feb 25, 2014

  Ser av egen erfaring at badet også gjerne blir en pass hvor en vasker ut av BHer, henger opp finkjolen og etterhvert som barna strømmer på er det et oppkomme av våte, halvskitne håndduker – fjortisjenta alene bruker tre/fire…… Nok plass til å henge de opp, jeg liker ikke fuktige klær i skittentøyskurva. Vi har lagt et kosteskaft over dusjkabinettet til tørk av handvask. Lurer litt på hva vi skal gjøre når vi kommer til oppussing. Kun badet som står igjen i vårt hus. Vi har også et knølete vaskerom, med gjennomgang så tørkestativ havner fort på badet. Vi har automatisk batteri på jobb, smart men av og til kommer vannet uønsket. Det er greit å kunne legge ting i vasken uten at det blir vått. Vesken når en vil friske på makeup f.eks. Lykke til

  Reply
  • Jorid Kvam Feb 25, 2014

   Tusen takk for gode tips og erfaringer :) De tar jeg med meg!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *