our kitchen.

Kjøkkenet vårt – husets hjerte, som jeg skrev igår, er det rommet i huset jeg bruker mesteparten av tiden min. Ved kjøkkenøyen er favorittplassen min, med en fantastisk utsikt, vinduer og lys på alle kanter.

IMG_4024 kopi

Vi valgte kjøkken fra JKE Design på Levanger som har en lokal avtale med Nordbohus om levering av kjøkken. Vi har hele tiden vært bestemt på å skulle ha et hvitt kjøkken, men da vi var på besøk i JKEs lokaler fikk vi se en nesten identisk utstilling av ‘vårt’ kjøkken. Valget ble enkelt, vi måtte bryte litt, og valgte sort finér i den bakre delen av kjøkkenet og hvit høyglans på kjøkkenøyen.

IMG_4027 kopi

Kjøkkenmodellen vi har heter Riva Line, og vi er så fornøyd med stålhåndtakene, som bryter litt opp. Sort silgranit en-kumme vask fra Blanco som er underlimt og den kuleste servantarmatur fra Tapwell som er kjøpt gjennom jobben min hos Rørlegger’n Verdal. Jeg ville ha et renere uttrykk med den sorte innredningen, og derfor kun dører og ikke noen skuffer for å få minst mulig linjer og brytninger. Vi har noen innvendige skuffer i noen av skapene.

IMG_4029 kopi

En kjøkkenøy har vi alltid ønsket oss og vi fikk plass til en stor øy. Den vi har er på hele 120 cm x 270 cm. På enden har vi plass til fire høystoler, to på enden og en på hver side – som gir plass til hele gjengen under måltid. Veldig praktisk når jeg er hjemme alene også og lager mat med/til jentene. Ikke minst elsker jeg å ikke stå med ryggen til når jeg lager mat, og ser for meg vennegjengen hengende rundt øyen med et glass og gir god stemning. Høystoler fra HAY handlet hos Blå Krukke på Verdal.

IMG_4034 kopi

Vi ville ha en høy kjøkkenarmatur, og derfor er overskapene noe høyere enn ‘normalt’. For å ikke se de hvite skrogene under overskapene ble det bestillt en plate i samme materiale som dører, med innfelte LED-spotter som vi monterte. Bak armaturen og over kjøkkenbenken bestillte vi og monterte glassplate fra Grøtan Glass på Verdal.

IMG_4030 kopi

IMG_4036 kopi

Så fikk dere en liten titt på kjøkkenet vårt. Jeg skal få tatt flere bilder etterhvert, som viser mer helheten! :-) Jeg er hjemme med pjusk lillesøster fortsatt som fikk omgangen i natt. Ikke noe kjekt å være liten frøken.

God søndag videre!

16 Comments

 1. Det är suuuper snyggt alltså!!! Gillar att ni valt färgade fronter i stället för vita, när ni har så fint ljus insläpp.
  Hade jag haft ett kök med massa ljus hade jag tvärt gått för svarta fronter, men tyvärr…. -vårt kök är för mörkt :P
  Får kose mig med bilder av ditt kök i stället ;)

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 22, 2015

   Tuusen takk! Er så glad for at vi valgte sorte fronter, og tresteukturen gjør det mye lunere enn om det for eks hadde vært sort høyglans. Er veldig forelsket i det :-)

   Ha en fin dag videre, så koselig at du legger igjen en hilsen :-)

   KLEM
   Jorid

   Reply
 2. Elise Mar 22, 2015

  Kjøkkenet er kjempe flott og kjøkkenet er ofte der man tilbringer mye tid og da er det ekstra kjekt at det er fint og funksjonibelt! :)

  Definitivt mye inspirasjon til når vi selv skal bygge hus en gang! Blir nok ikkje før om nokre år, enn så lenge så bur vi i kårhuset til foreldrene mine der vi leiger.

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 22, 2015

   Tusen takk :-) Ja, det ble viktig for oss å kjøpe et funksjonelt kjøkken som passer til alle anledninger. Spesielt når jeg er hjemme alene :-) Angrer ikke på den store kjøkkenøyen, det skulle alle hatt plass til.

   Så gøy at jeg kan inspirere, bare spør om du lurer på noe den dagen dere selv skal bygge :-)

   Ha en fin søndag!

   KLEM
   Jorid

   Reply
 3. Randi Mar 22, 2015

  Hei, veldig fint kjøkken! Liker godt kjøkken krana, pusser selv opp kjøkkenet nå, men det blir en mer romantisk/landlig stil, bor i et gammelt hus på engård;) syns du da den kan passe inn? Vi har valt herregård fra sigdal..
  God bedring til jenta di

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 22, 2015

   Hei Randi,

   Tusen takk :-) Så gøy at dere pusser opp. Jeg ville sett inn på tapwell.no og for eks Evo 186, eller noen av de andre kranene uten sort – hvis dere ikke har sort i innredningen? Det varierer veldig fra smak til smak selvfølgelig, jeg personlig ville nok valg et annet utseende enn denne som blir veldig stram mot landlig/romantisk stil :-) Få høre hva du velger!

   Ha en fin kveld!

   KLEM
   Jorid

   Reply
   • Randi Mar 22, 2015

    Ja enig der, måtte blitt uten sort på, kjøkkenet er hvitt ..;) er vanskelig å finne noe..

    Reply
 4. Randi Mar 22, 2015

  Ja den var enkel og fin, likte også evo 186 ;)

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 22, 2015

   Ja, den er veldig kul! Den tenkte jeg på mens vi enda hadde planer om hvitt kjøkken.

   Reply
 5. Marianne Mar 24, 2015

  Hvor er skjærefjøla som er formet som en sky kjøpt? :)

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 24, 2015

   Hei,

   Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte den, men merket er Snug. Prøv å søk i google :-)

   KLEM
   Jorid

   Reply
 6. Haakon Stubstad Henriksen Nov 04, 2015

  Hei! Veldig stilrent og kult kjøkken!
  Jeg og samboeren min bygger også hus fra Nordbohus og ser etter kjøkkenarmatur. Vi har sett på det samme servantarmaturet men lurer på om det er plastikk i slangen? Eller er det svart krom?

  Mvh.

  Haakon

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 04, 2015

   Hei Haakon,

   Tusen takk :-) Vi er veldig fornøyd med kjøkkenet. Jeg måtte sjekke armaturet nå, og det virker som det er sort hardplast. Men det kan godt være annet materiale også! Robust og god kran som er flott og se på, samtidig som den er veldig praktisk :-)

   Lykke til med valget og nytt hus!! Det er en fantastisk følelse når alt er ferdig.

   Jorid

   Reply
 7. Malinn Nov 23, 2015

  Hei.

  Jeg ønsker meg dette armaturet men er usikker på om det blir for liten klaring opp til overskapet. Hvor mye klaring har du?

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 24, 2015

   Hei, vi har 70 cm mellom benk og overksap :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *