Mine beste New York tips!

Inneholder annonselenker

Jeg vet at flere har New York på sin drømmereiseplan og mange som allerede har bestillt tur over dammen. Derfor velger jeg å reposte et innlegg skrevet i 2013, med tips fra mine to turer til the Big Apple. Jeg har tilføyet mye og jeg har lagt til flere bilder, slik at dere får et bedre innblikk i hva denne fantastiske byen tilbyr. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får muligheten til å oppleve stillheten i Central Park, sitte på en kafe i SoHo eller bare vandre gatelangs i Meatpacking District. Spør gjerne om du lurer på noe!

REISE

Jeg har reist med både Norwegien og SAS til New York, og bestillt flybilletter uten hotell. Vi har reist fra Gardermoen direkte, og det har vært veldig greit slik at man slipper mellomlandinger. Så her er det bare å søke hos de enkelte selskap og finn billige billetter, noen ganger er det også billigere med mellomlandinger. Husk å ta ut noen dollars på flyplassen i Norge for å ha til evt. taxi, subway etc. når man lander.

OPPHOLD/HOTELL

Vi har bodd på samme hotell ved begge besøk, og hotellet heter Salisbury Hotel. Første gang besilte vi via hotels.com (annonselenker) og siste reise bestillte vi direkte på hotellets nettsider. Det finnes tusenvis av alternativer der ute, både leiligheter/rom man kan leie og hoteller. Her kan man bruke hotels.com flittig for å se på aktuelle hoteller, lese erfaringer fra andre gjester osv. Beliggenhet kan være viktig, men jeg har erfart at det er utrolig enkelt å komme seg rundt på Manhattan med subway/taxi slik at man kan velge hotell som ikke ligger midt i gryta.

“Our” street – 57th street – som hotellet ligger i.

Salisbury Hotel ligger veldig sentralt i 57th street, med subwaystasjoner på hvert kvartalhjørne, starbucks over gata, 2 gater nedenfor Central Park og gåavstand til 5th avenue og Times Square. Hotellet er slitt og kunne godt trengt en oppussing, men de ansatte er hyggelige, det er store rom, rent og pent. Frokosten er ikke noe å skryte av, så vi spiste ute på Starbucks over gata hver morgen da det er gratis internett der. Internett på hotellet må man betale for.

TRANSPORT (TIL/FRA FLYPLASS) OG SUBWAY-SYSTEMET

Første gang jeg og min kjære var over fløy vi fra Oslo med SAS til Newark. Da tok vi taxi inn til hotellet og det var veldig kjekt som første gang, når man ikke er så kjent med systemene for tog/subway. Da jeg og Amalie dro i September 2013 fløy vi fra Oslo til JFK med Norwegian og valgte ta airtrain+subway inn på Manhattan. AirTrain er transporten mellom terminalene på JFK, men som også går ut til stasjonen Sutphin Blvd Archer Av, der vi hoppet på E toget i subwayen som tok oss rett inn til Manhattan. E toget er perfekt som stoppet bare noen gater nedenfor gaten med hotellet vårt. Dette kostet under halv pris enn hva taxi koster som er en flatrate på $75 + tax/bompenger.

Vi landet sent på kvelden og følte oss overhode ikke noe utrygge, da det var mange som reiste samtidig som oss og betjening ved stasjonen var behjelpelig når vi spurte om vegen. Vi tok også subwayen ut til JFK når vi skulle reise hjem. Skal man ta taxi er det viktig å huske at det kun er de gule som har lov til å drive taxivirksomhet, man blir også nedløpt av andre som selger ‘billige’ turer i taxi/minibuss, men ta alltid en yellowcab!

20130829-081913.jpg

Før vi tok E toget inn til Manhattan kjøpte vi oss MetroCard som varte i 7-dager og kostet $30. Dvs vi hadde fri tilgang til hele subwaysystemet på Manhatten og kunne bruke kortet fritt. Det er veldig deilig, da man slipper tenke på å måtte betale for hver tur. Vi gikk mye, men brukte subwayen til å forflytte oss over lengre avstander.

Subwaysystemet er fantastisk oppbygd, og man blir raskt kjent med hvordan det fungerer. Anbefaler å laste ned appen New York Subway Map – der man hele tiden har subwaykartet i lommen og kan beregne ruter ettersom hvor man skal. Vi tok også subway sent på kvelden, og holder man seg til sentrale Manhattan er det veldig trygt. Man må også prøve å ‘hail a cab’ som kan være utrolig gøy!

SPISE & DRIKKE – Alle verdens kjøkken!

New York er et mekka for oss som er glad i god mat og drikke. Her kan du velge og vrake i fantastiske resturanter, kafeer og utesteder – hele verden er samlet på en halvøy. Anbefaler å besøke resturantens hjemmeside for å booke bord, da det er svært populært å spise ute og vi opplevde at det kunne være fullt.

Vi har vært ved en knippe spisesteder og her kommer mine anbefalinger fra de to turene jeg har vært der. Vi beveget oss ikke ut på nattelivet, så kommer ikke med noen anbefalinger på der – men kommenter gjerne så kan jeg liste opp og anbefale videre til de som vil lese.

Spice Market – 403 West 13th Street – Meatpacking District 

Spice Market er en råkul resturant med nydelig mat i Meatpacking District. Jeg og min kjære valgte å spise kokkens anbefalinger og det var mange små retter og utsøkte smaker. Interiøret er også helt utrolig! Her koste vi oss i mange timer, da vi startet med en deilig drink i baren før middagen.

Spennende interiør og en fantastisk stemning!

Tao – 42 E 58th St

Har du sett Sex and the City? Da har du garantert fått med deg den fantastiske resturanten Tao som er med. Med en gedigen Buddah i rommet med akvarium under, er denne resturanten en av de kuleste jeg har besøkt. Maten er også himmelsk, basert på å bestille forskjellige retter for å dele. Vi tok kelnerens anbefalinger, og vi koste oss 3 timer til ende! Magisk stemning.

7812e36c0f8b11e383b822000a9f124c_7    e912a5120f8a11e392fc22000a1f9806_7

TAO – for et sted, for en atmosfære!

The Loeb Boathouse – Central Park

Midt i Central Park ved The Lake ligger The Loeb Boathouse. Der man kan sitte ute mot vannet og nyte en deilig middag. Herlig stemning, og er en perfekt ramme for en romantisk middag.

Max Brenner – 841 Broadway

Elsker du sjokolade like mye som meg? Da bør du ta turen til Max Brenner, sjokolade bar og resturant! Spis en enkel lett middag på samme sted, og dykk i dessert menyen. Anbefaler å bestille fondue, der man får karamell, mørk og lys sjokolade til å dyppe frukt og marshmallows i. En egen urne med flamme til å grille marshmallowsene, og det var virkelig så nydelig og glad vi spiste lett middag først. Mmmm….

e0df942a0eba11e3a0d522000a1f970a_7

Max Brenner lønner det seg i k k e å være spesielt mett!

Delicatessen – 54 Prince St – SoHo

Delicatessen er min favorittlunsjplass i det populære shoppingområdet SoHo. Her spiser man en fantastisk lunsj, og jeg må anbefale hamburger med Truffle-parmigiano fries, som er den beste chipsen i verden! Hamburgeren kommer kult dandert på en trefjøl med chipsen i en zinkbøtte. Perfekt for avbrekk i shoppingen med en kult interiør, og her har vi aldri reservert bord, men det kan være noe venting. Vi har kommet hit ca 12 og da har det som regel vært i starten på lunsj-tiden og alltid bord. Vil man sikre seg, så book gjerne bord via hjemmesiden deres.

20130827-165208.jpg  20130827-165200.jpg  20130827-165154.jpg

Nyt et bedre burgermåltid med en forfriskende limonade.

Pastis – 9 9th Ave

Pastis er en nydelig lunsjplass i Meatpacking, fransk bistro med knallgod mat. Perfekt før man evt. rusler opp på Highline Park.

Starbucks – all over Manhattan

Vi spiste frokost på Stabucks over gata hver morgen. Multigrain Bagel med creame cheese var en perfekt start på dagen og holdt til lunsj. For dere som ikke er så glad i kaffe kan jeg anbefale, Iced tea Lemonade i forskjellige smaker. Her kan man altså slukke tørsten uansett om man liker kaffe eller ei.

På alle starbucks i byen er det også gratis internett, og det er veldig kjekt når man trenger en liten pause med sosiale media eller skal finne ut hvor man er og hvor man skal.

Finn et amerikansk nickname, da våre nordiske navn gjerne ikke er så enkle å si/stave på engelsk. Dette spør de om da du bestiller for å skrive på koppen de skal lage drikken din i. Jeg har nickname; Judith, min kjære het; Andrew og søsteren het Alice.

20130826-173928.jpg

Pinkberry – all over Manhattan

Frozen yogurt er favoritt is, og derfor bør du lokalisere hvor din nærmeste pinkberry er – med fare for at det kan bli flere besøk på en dag. Her bestiller du forskjellige smaker på isen der du etterpå kan velge og vrake i forskjellige toppings (friske bær, sjokolade, frøblandinger osv.) En perfekt forfriskning når det er varmt, og smaker himmelsk. Her er det også kjekt med et amerikansk nickname, som bestillingen din merkes med.

Jeg kunne spist frozen yogurt hver eneste dag! *savn*

Mangolia Bakery – 401 Bleecker Street and W. 11th Street 

Den originale Magnolia Bakery finner du i Bleecker Street og er en absolutt anbefaling om du er glad i cupcakes. Den er også den første originale og bærer preg av dette når du besøker bakeriet. Sjarmerende og ikke minst nydelig bakverk i kaker og cupcakes. Du kan også se konditorene lage kaker, som er svært fasinerende. Med fare for at man kan spise seg svært mett og stå i lang kø! ;-)

20130829-081954.jpg

Jeg e l s k e r cupcakes – så en tur til Magnolia passet perfekt.

SHOPPING

Apple Store – 767 5th Avenue

Elsker du Apple? Da elsker du også Apple Store som ligger på 5th avenue. Det er en godteributikk uten like! Kjennetegnet til butikken er glasskuben som står på bakken, den går man inn i for så å gå ned en vindel trapp og hele butikken ligger under bakkeplan. Her kan du handle, prøve, spørre, bruke internett eller bare oppleve.

20130826-173910.jpg

FAO Schwarz flagship store

Når du først er ved Apple Store på 5th avenue, må du besøke FAO Schwarz som ligger bak glasskuben til Apple. Det er en sinnsykt stor lekebutikk, og du må bare oppleve den! Der har Lego, Barbie og alle andre store leverandører egne avdelinger. Du finner også det legendariske pianoet på gulvet, som Tom Hanks spilte på i filmen Big.

5th Avenue

Her finner du alle de store designerhusene, men også de store kjedebutikkene. Her må man bare se og oppleve, og det er alltid mye folk her. På 5th ave må man besøke Sacks som har en egen skoavdeling som er så stor at den må ha egen zip-code! En opplevelse å gå hele 5th ave fra Central Park og ned Manhattan.

Macy’s – 151 W 34th St

Er et diiiigert kjøpesenter hvor du finner absolutt alt, innen mote, design, barneklær, leker, husholdningsartikler osvosv. Anbefaler turen hit, det er mye å se på, men for min smak blir senteret for stort og jeg synes SoHo er et mye bedre alternativ for shopping. Anbefaler likevel å ta turen opp i etasjene, og oppleve de gamle sjarmerende rulletrappene i tre.

Nike Town – East 57th Street

Første stopp på begge turene er Nike Town for å kjøpe nye joggesko og treningstøy, billig og et vannvittig senter på flere etasjer med Nike. Nike reddet oss fra vonde føtter og gnagsår!

Victoria’s Secret – 1328 Broadway (rett ved Macy’s)

Her bør man sette av noen timer, for her er det utrolig mye fint. Ikke sikkert mannen er så vanskelig å be heller i denne godteributikken ;-) Victoria’s Secret er verdenskjent for sitt undertøy, og du finner mange butikker på Manhattan. Anbefaler deres flag ship store ved Macy’s som er den absolutt største, men også den mest folksomme. Jeg og Amalie fant en bortgjemt Victoria’s Secret på 34 East 57th Street, og der var vi nesten alene. Fikk knallgod hjelp, veiledning og fant oss så mye fint.

0fbb6c200f0a11e38df922000a9f1991_7

Bloomingdales – finnes flere plasser

Et kjempefint kjøpesenter som fører mange av de fine merkene, bla Marc by Marc Jacobs. Her finner man alltid noen virkelige godbiter! Om man så bare handler en liten ting, for å kunne få en papirpose med deres kjente tekst og logo.

20130827-165214.jpg

B&H Photo – 420 9th Ave

Skal du handle kamerautstyr, eller annet må du ta turen innom B&H som er en fantastisk butikk. Husk å se på hjemmesidene deres ang helligdager og dager de har stengt, da de er jøder og følger en annen kalender enn oss. Jeg handlet bla objektiv og kompaktkamera der i 2011 og headset til Anders når på siste tur. God hjelp får man om det er noe man lurer på, og de har et transportsystem fra lager til pakking i pose som er bare verdt turen i seg selv.

DASH – 119 Spring St

Har du sett Keeping up with the Kardashians? Da har du garantert hørt om deres butikk DASH som de har åpnet i bla New York. Mange kule klær, interiør og hyggelig betjening. Ligger litt gjemt, men absolutt en fin butikk å besøke når man er i SoHo distriket.

a0d4ea580f5811e3ada522000ae911d4_7

SoHo

Besøk SoHo og bruk en dag (eller tre!), som er shoppingmekka #1 når du besøker NYC. Gå i sidegater, oppdag fine butikker og bare nyt den kuleste bydelen. Sving innom Delicatessen for lunsj, og bruk for all del gode sko! ;-)

Outlets

Det finnes div. outlets rundt om og utenfor Manhattan. Der selges designerklær på billigsalg og man kan gjøre utrolige kupp der. Da jeg og Anders var der i 2011 dro vi innom Century 21 (22 Cortlandt St) men det var et kaos-senter uten like, og vi gikk raskt gjennom en etasje før vi dro. Vet det finnes kjempestore outlets utenfor byen, og svigers besøkte en av de da de var der – der var en flott opplevelse, med mange billige designerklær og ting.

SE OG OPPLEVE NEW YORK

Av serverdigheter dro vi på Top of the Rock istede for Empire state Building, og var på toppen ila 15 minutter. Har lest og fått mange advarsler om timer med kø og enorme folkemengder på Empire, så vi bestemte oss for Top of the rock. Angrer ikke et sekund. Det ble en perfekt utsikt over Empire state building den ene vegen og hele Central Park den andre vegen. Jeg ble helt overveldet over hvor stor den parken er. Vi var der i lunsjtiden, som kan anbefales, det var veldig lite folk.

20130826-173840.jpg

Nydeligste utsikten over Central Park fra Top of the Rock.

Ellers er det verdt å få med seg:

Vi bestillte helikoptertur på heliny.com og billetter til Lion King på ticketmaster.com. Anbefaler å bestille før turen, selv om mange sier man får billigere billetter ved å kjøpe samme dag eller dagen i forveien på Broadway. Vi ønsket gode plasser og sikre oss helikoptertur!

20130829-082112.jpg

Highline Park er fantastisk – og en av mine favorittparker i byen. Må oppleves!

Det vi ikke fikk tid til var å gå Brooklyn bridge by night – det har jeg angret på at vi ikke gjorde, etter begge turene. Time Square er en stor turistmagnet, og ble raskt kaotisk. Men anbefaler absolutt en tur dit, da det er en flott opplevelse. Vær obs på at det er veldig dyrt der!

Jeg hadde lyst til å se minnetavlene og fossefallene etter World Trade Center, men det får bli ved en senere anledning. Vi tok ikke hestedrosje i Central Park, men jeg og Anders tok sykkeldrosje til the Boathouse for å spise middag. Herlig å oppleve Central Park by night også, mens byen pulserer rett utenfor.

China town og Little Italy var også utrolig opplevelsesfullt, og det var som å komme til to nye land midt på Manhattan. Jeg og Amalie brukte nesten en hel dag også i Meatpacking District som er en fantastisk bydel mot Hudson River. Kjempefint å tusle i gatene der, mange fine kafeer og butikker.

kollage

1. Trapper på Highline park 2. Taxi i Meatpacking District 3. Our street – 57th street 4. Søstrene under paraplyen 5. Grønt overalt på Highline Park 6. Utsikten fra Top of the Rock 7. Damp fra subwayen 8. Walking to Starbucks 9. Highline Park

Som dere kan se er New York fantastisk. Du kan bruke uendelig mye tid overalt og det er noe nytt å oppleve på hvert gatehjørne. Derfor brukte vi mye tid på begge turene til å se på folket, slappe av, bruke tid på god mat og ikke minst brukte vi føttene utrolig mye. Gode sko er et must, for det blir mange km iløpet av dagene man er der. High-heels til kvelden, men kjekt å ha et par flatsko i vesken da man ofte tror avstanden er kortere enn det er i virkeligheten.

// TIPS FRA MINE SNAPCHAT-VENNER (add noeblog)

Bleeker street anbefales. Mange Marc Jacobs / Marc by Marc Jacobs butikker – hele 6 stk, Michael Kors og Mulberry! En kjempekoselig gate og ikke langt unna ligger Smörgås Chef Restauranten som en nordmann driver.

<3

Håper dere liker innlegget! Klikk gjerne liker under, eller del med deres venner. Ingen tvil om at:

I L O V E N E W Y O R K !

19 Comments

 1. Anne Grethe Sep 05, 2013

  Nå fikk jeg skikkelig lyst å dra til NY :)) kjempenyttig innlegg! :)

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 05, 2013

   Så bra! :-) Gled deg til å besøke byen.

   God kveld!

   Reply
 2. Linda /hviit Sep 05, 2013

  Tusen takk for mange gode tips! Fikk ikke mindre lyst til å reise etter dette… Sees i Bergen?

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 05, 2013

   Så bra du likte de :-)

   Ja, vi sees i Bergen. Reiser ned Torsdag til Heidi. Gleder meg maks! :-)

   Reply
 3. Lene Sep 06, 2013

  Herlig lesning! Jeg skal til NY en vakker dag. Jeg må :-)

  Reply
 4. Marthe Sep 06, 2013

  Så bra innlegg, har lagret dette og alt du skrev sist du var der også:) Vi skal til New York i april og jeg GLEDER meg såå! :) Første gangen min, men jeg føler jeg kjenner byen godt likevel. Har hatt det som en stor drøm i mange år:) Er det lett å finne fram når man lander på JFK? Vi tenkte ta taxi da, selv om vi sikkert hadde klart å finne fram med tog og subway også da :) Begynte å følge deg på instagram like før du reiste også og likte veldig godt bildene du la ut der også:) Hvor mange dager var dere? :)

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 07, 2013

   Hei,

   Så bra du likte innleggene :-) det er enkelt å finne frem på JFK, det er 7 terminaler der og taxiene står rett utenfor døra når man er igjennom. Belag dere på venting når dere lander da alle skal gjennom passkontroll, for å avgi fingeravtrykk å fortelle om oppholdet. Som sagt er det veldig greit å ta taxi, men også veldig oversiktlig å ta airtrain ut av flyplassen og subwayen inn. Men er man ikke kjent, så kan det være litt overveldene :-) Bagasje har man jo også med.

   Kos dere å nyyt!!

   Reply
  • Jorid Kvam Sep 07, 2013

   Vi var i 4 netter, søndag kveld til torsdagskveld! ;-)

   Reply
 5. Julia Sep 10, 2013

  Så mange fine tips, tusen takk!
  Fant noen reisetips her også: http://www.trivago.no/new-york-city-34812

  Gleder meg spesielt til å prøve ut alt det søte gode de har på Magnolia Bakery :-D

  Reply
 6. Guro Sep 12, 2013

  Kjempe flott innlegg! Gleder meg bare enda mer nå til å reise.. i MORGO!! tips jeg kommer til å ta med meg.:D

  Reply
 7. Guro Sep 12, 2013

  Kjempe flott innlegg! Gleder meg bare enda mer nå til å reise.. i MORGEN!!
  Masse tips jeg kommer til å ta med meg.:D

  Reply
 8. Møyfrid Oct 27, 2013

  Fine tips! Har vært 2 ganger før, og skal på tur med min mor om en måned. Alltid bra med litt input – spesielt på gode lunsjplasser!

  Reply
 9. […] har tidligere skrevet ‘Mine beste New York tips!‘, som er en av mine mest leste blogginnlegg og fortsetter derfor med et nytt reisetipsinnlegg […]

  Reply
 10. Siv May 26, 2015

  Hei Jorid! Så flott ett innleg & mange gode tips :) Drømmer om å reise dit en dag,men det som hindrer meg litt er at jeg er litt redd for å fly :/ Men har som mål å oppleve denne byen en dag:) Hilsen Siv

  Reply
 11. […] bilder fra andre stilige hjem, samt at hun lager inspirerende moodboards og har kule giveaways. Reisetips til New York deler hun også! Hun er god på sosiale medier, og deler innimellom gode tips til blant annet […]

  Reply
 12. […] har skrevet et LANGT “Mine beste New York tips!” fra mine to tidligere turer, som du finner her. Og jeg gleder meg til å fylle det […]

  Reply
 13. […] New York byr på så mye, opplevelser og impulser! En by man aldri kan bli lei. Har du lest mine beste New York tips? De finner du her. […]

  Reply
 14. Smurferiet Mar 09, 2016

  Vel hjemme etter 6 hektiske døgn i fantastiske NY❤️ Skittau at begge beina må amputeres og at lommeboken ligger på intensivavdelingen etter denne turen – det var verdt hvert ett øre og guiden din var superkjekk å ha i bakhodet – tusen takk for gode tips 👍🏼 Tenkte bare jeg måtte oppdatere deg på at FAO Swartz er nedlagt dessverre og ikke fant vi en god erstatter heller… Desto mer snop på tax-free’n, bestemødre kan jo ikke komme hjem “tomme”vesker 😂

  Reply
  • Jorid Kvam Mar 19, 2016

   Åh! Så herlig – og neei, er FAO Swartz nedlagt.. Så stor og herlig lekebutikk. Takk for at du sier fra!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *