Komfortsonen.

Du vet den sonen, der alt føles bra, der du har kontroll, der ting går etter vanen og/eller det du har planlagt? Når du beveger deg innenfor egne grenser og kjenner at dette er trygt. Ingen klamme hender, hjerte som hamrer i hundre eller uro i kroppen? La meg introdusere deg for: komfortsonen.

IMG_1887

For en ukes tid siden ble jeg kontaktet av en fin bloggvennine som jeg kjenner godt gjennom bloggverdenen som Maratonjenta. Hun er jobber med arrangement på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og Lørdag 24. Oktober skal de arrangere Interiørdag.

Dit kommer forskjellige butikker med sine produkter for å stille ut og kuleste Einar fra Tid for Hjem skal holde foredrag. Da jeg ble oppringt reagerte komfortsonen i meg med røde varsellamper i det jeg begynte å ane hva Inger Lise ringte for. Hele kroppen ga klart signal om hva den mente og jeg ble klam i hendene bare av tanken på at nå kommer hun til spørre. Og hun spurte; om JEG ville være en del av denne Interiørdagen, holde et FOREDRAG på 20-30 minutter før Einar skal på scenen. All fornuft sa at jeg bare skulle takke pent for forespørselen, men at det er mye på tapeten fremover og at jeg ikke hadde anledning. Men så, litt ut av det blå, svarer jeg: la meg tenke på det over helgen! Og der døde jeg litt…

be0f934ba80c4834fa95c74445dbe3b7

Jeg brukte helgen godt, i samråd med de som kjenner meg alle best. Luftet tanker om hva jeg kunne ha å formidle og om det i det hele tatt var mulig for meg å sette sammen et foredrag på 20-30 minutter, som noen har interesse av å høre på. Det ble et enstemmig ja, fra de rundt meg – som alltid støtter meg og kommer med de rette spørsmål slik at jeg får tenke klart. Det resulterte i en mail til Inger Lise Mandag, der jeg skrev; Jeg er med! Komfortsonen min ble der valset over. Den ligger dypt i gjørma og sliter med å reise seg.

Så er jeg er på en plakat, sammen med Einar. En plakat som skal trykkes opp og vises over hele Innherred og sosiale medier. Det er med skrekkblandet fryd, og innimellom kommer snikende tanker som; hva i alle dager holder jeg på med, hva har jeg å fortelle, hva om jeg bare bryter sammen og ikke klarer si et ord, hvordan skal jeg formidle en reise som skal være interessant for de som hører på?? Samt tusen andre spørsmål… Hodet kverner natt og dag… Usikkerhet og frykt kommer snikende.

 

IMG_1886

Dette er da ikke så big deal, tenker du kanskje? Du som viser deg frem og deler fra hverdag og hus hver eneste dag til tusenvis av mennesker? Det er jo bare et foredrag, om et tema du brenner for og som du har i ryggmargen?

Men dette stikker litt dypere, og dreier seg om så mye mer for meg. Det å dele noe via en skjerm er noe helt annet enn å dele noe live foran mange mennesker på en scene. Jeg kjenner på en frykt og stor usikkerhet langt der inne, som jeg må bearbeide og jobbe meg forbi. Jeg må snu fokus, endre det som er skummelt til noe som gir meg den gode følelsen. Det dreier seg om å kjenne på at jeg er god og bra nok, få en mestringsfølelse og kjenne på gleden av å formidle noe jeg brenner for foran mange mennesker live. Jeg har tro på at det er bra å utfordre meg selv slik som dette, selv om det føles helt på trynet – så nervøs og på tuppa som jeg kommer til å bli.

“Sorry på forhånd Anders, dagene før denne dagen kommer til å bli en berg og dalbane. Jeg er glad i deg!”

Men sammen med frykten og redselen, er jeg ydmyk. Ydmyk over at noen ønsker å satse på meg, trykke ansiktet mitt opp på en stor plakat som skal trekke folk – og som har tro på at JEG har noe å formidle som kan være både spennende og interessant.

12063530_10153796512942044_4534035980837663606_n

Målet mitt er ikke å bli en selvsikker foredragsholder uten manus og det hele. Målet mitt er å gjennomføre, med manus for å engasjere, inspirere og klarer jeg å få noen til å le, er det en bonus :-)

Jeg gleder meg til å fortelle min historie, “Vegen mot å skape et drømmehjem!”. Det er tittelen på foredraget mitt 24. Oktober og jeg skal fortelle om vår reise ved å bygge drømmehjemmet – på godt og vondt. Med tips og råd, og noe alle som har renovert eller har bygget nytt kan relatere seg til.

Tar du turen til Stiklestad Nasjonale Kultursenter, 24 Oktober kl. 15-19. Det blir en spennende dag, med mange fine mennesker, god stemning og nydelige interiørting.

Har du noen gang gjort noe langt utenfor komfortsonen? Fortell meg gjerne, da blir jeg veldig glad og har du noen gode råd; bring it on!

12 Comments

 1. Jannicke Sep 29, 2015

  Æ e heilt sekker på at du klare dæ kjæmpebra!!!! ????
  Æ har allerede kjøpt billætt!!
  Komfortsonen må vi bærre bevæg ås utom ein gång i blandt, og som regel går det vældig bra. Æ e speint på mårråda’n, med tre sia i Trønderavisa sett bilag… Får sekkert itj såvvå så my i natt????
  Lykke te med forberedelsan, æ glede mæ te å hør på dæ ????????

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 29, 2015

   Tusen takk for gode ord Jannicke! Det varme og betyr my :)
   Gleder meg til å lese bilaget i morgen, hytta deres er en drøm.

   Vi sees,
   Klem Jorid

   Reply
 2. Siv Therese Hauge Hatlebakk Sep 29, 2015

  Så gøy da! :) Skjønner godt at dette er noe du kjenner litt ekstra på Jorid. Det er som du sier at det er noe helt annet å bare blogge om det! Du er jo så flink & gir så mange gode tips å råd & ikke minst mye inspirasjon,så dette vil nok folk sete stor pris på!:) Ønsket deg masse lykke til ❤

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 29, 2015

   Tusen takk Siv, for gode ord! Det setter jeg pris på :-)

   Ønsker deg en god kveld,
   Klem J

   Reply
 3. Elisa Sep 29, 2015

  Så utrolig gøy! Dette kommer du til å klare med GLANS, Jorid! Du er så vanvittig kreativ og full av pågangsmot. Bloggen din er en fryd for øyet, og det samme er både instagram og snapchat! Det oser kvalitet av alt du gjør – SÅ tydelig er det at du kan interiør til fingerspissene! Og som en bonus så er jo du en feiende flott og utadvent dame – et vinnende vesen. Hadde det ikke vært for at veien fra Ålesund er litt for lang, så skulle jeg frykelig gjerne kommet og hørt på deg på Interiørdagen – det er jeg sikker på at hadde gitt meg mye!! Masse, masse lykke til med forberedelsene og ikke minst på selve dagen! Jeg heier på deg!
  Klemmer fra Elisa :)

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 29, 2015

   Hei Elisa! :-)

   Tuusen takk for fantastisk fin kommentar. Rørende og godt å lese, det setter jeg stor pris på! Jeg skal gjøre så godt jeg kan, og forberede meg godt. Skulle gjerne ønske du hadde anledning, gøy å treffe dere som følger meg.

   Ønsker deg en fin kveld!
   Klem J

   Reply
 4. May Helen Alstad Sep 29, 2015

  Derre bli bra det Jorid! :-)
  Glede mæ på dine vegne ????

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 29, 2015

   Takk fine! Betyr my ❤️

   Reply
 5. Nina Sep 30, 2015

  Gratulerer med denne muligheten! Grip den, du skal snakke om noe du kan :) Lag deg et manus, og ikke glem å puste, øv deg i speilet eller øv foran noen du kjenner godt. Nyt kvelden og kos deg, dette blir både skummelt, men mest av alt sabla gøy etterpå når du har prestert :) Masse lykke til!! Tror sannelig jeg skal vurdere å ta turen :)

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 30, 2015

   Hei Nina!

   Tusen takk :-)) Hyggelig at du legger igjen en hilsen. Dette skal gå bra! Det må det :-)

   Komkom!
   Klem

   Reply
 6. Marthe Brauten Oct 05, 2015

  Imponert! Jeg har også fått et lignende spørsmål i forbindelse med interiørkveld, men her klarte jeg ikke å overstyre varsellampene og måtte si nei… ;) Så heia heia! Du er tøff! Tviler ikke på at du får til det her og vokser på det i ettertid!

  Reply
  • Jorid Kvam Oct 05, 2015

   Tusen takk!! :-)
   Puh, jeg er så spent.. Hehe!

   Ha en fin uke!
   Klem

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *