Redigering av bilder i Instagram.

God kveld!

For noen dager siden lagde jeg en story på snapchat (noeblog), med videoer om hvordan jeg redigerer mine bilder på instagram. Dette ble veldig populært, og ettersom storyen kun er tilgjengelig i 24 timer så var det mange som misset denne. Derfor tenkte jeg å ta opp tråden her og skrive ett eget innlegg, etter ønske fra flere.

Redigering NOEblog.com

Jeg deler 90% mobilbilder og resten bilder tatt med speilreflekskameraet til et blogginnlegg. Jeg har en iPhone 6 Plus som jeg er veldig glad i, og som er en fantastisk mobil for å ta bilder og redigere med.

Det varierer veldig hvordan jeg redigerer bildene mine. Før hadde jeg gjerne et par tre apper jeg måtte innom, men nå sverger jeg kun til instagrams egen redigeringsmodul som er innebygd i appen.

Redigering NOEblog.com3

I stede for å velge de tradisjonelle filtrene som er ferdig, trykker jeg på skfitnøkkelen (se pilen) når jeg har valgt hvilket bilde jeg skal redigere. Da får du opp en meny nederst der du kan velge å redigere.

Jeg er alltid innom Lysstyrke, Metning, Høylys, Gjør skarpere og Struktur som vist i stegbildene over og under her. Jeg bruker også Falming og Skygger en del – som du må teste ut.

Redigering NOEblog.com4

Her er det ingen fasit, og hvert bilde og redigering er unik. Derfor er det viktig å prøve seg frem, og etterhvert lærer man seg redigeringene å kjenne. Du trenger absolutt ikke ha mye fotokunnskap og erfaring for å dele fine lyse bilder.

Redigering NOEblog.com2

Et tips er å redigere, og mens du er i redigeringen, så trykker du og holder på bildet for å se forskjellen fra originalen og det du nettop redigerte. Slik kan man se hvilke effekter man får og om det er en ønsket redigering. Den bruker jeg mye, for ofte kan jeg se meg litt blind på redigeringen og glemme utgangspunktet.

Tag meg gjerne på instagram, @noeblog, med bilder du har redigert etter denne veiledningen! :-) Da blir jeg så glad!

Ønsker dere en fin kveld!

Lik innlegget og del med venner. Følg meg gjerne på snapchat også, legg til noeblog.

 

4 Comments

 1. Caroline Sep 01, 2015

  Kjempeflink!

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 01, 2015

   Tusen takk Caroline ????

   Reply
 2. Frida Sep 02, 2015

  Vart är tavlorna köpta?????????

  Reply
  • Jorid Kvam Sep 02, 2015

   All is pretty er fra Moderna Museet og Kate Moss er fra et galleri i Nederland. Se på min instagram :-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *