Resett.

God Søndagskveld!

Sitter med macen på fanget i 2. etg og venter på at storesøster skal finne roen og sovne. Veldig kjekt med stue utenfor soverommene deres. Lillesøster som normalt har lakenskrekk sovnet kl 19 (hurra!) og mye tilsier at jeg skal få litt ut av denne kvelden, uten at det blir for sent, likevel.

IMG_4722 copy

Legg merke til duftlyset plassert oppå Tom Dixon telysholderen… Haha! Småtroll…

IMG_4727 copy

Når vi er hjemme alene, er hver Søndag som en resettknapp for meg. Da prøver jeg å få huset noen lunde i orden, klær vasket (som har blitt tidenes mount everest), pakker barnehagebager med alle uteklær/skift og hodet innstilles på ny uke.

Jeg har levd med nordsjømann i snart 9 år, og det har hele tiden gått veldig bra. Men overgangen fra kun ett barn til to barn, ble større enn jeg så for meg. Og det er det jeg kjenner veldig på nå etter vi flyttet hit i nyhuset, uten svigers i etasjen over med alle fordeler det hadde. Nå er det bare meg, 24/7 x 14 dager – og jeg skal innrømme at det til tider er krevende og slitsomt.

IMG_4728 copy

Men, selv om det kan være så slitsomt og krevende som bare det, er det en fantastisk følelse når pappaen og kjæresten kommer hjem igjen – og det for f i r e hele uker. Når jentene har en pappa å være sammen med, når jeg har et par ekstra hender og hode jeg kan sparre med. For ikke snakk om at vi kan dele på kveldsstell og legging – og jeg plutselig kan ha én-to timer der jeg kan gjøre alt mulig annet.

Den gode følelsen slår alle negative tanker som kan dukke opp de 14 dagene alene hjemme, langt ned i støvlene! Og nå teller vi ned igjen… 11 dager – så er familien komplett.

IMG_4729 copy

Litt tanker fra meg i kveld. Jeg er så glad for å ha bloggen, og alle dere – som følger meg både her, på snap og på instagram. Dette er en kjærkommen avkobling mellom slagene, og et pusterom!

Ønsker dere en fin søndagskveld, og en FLOTT uke!

11 Comments

 1. Hege Oct 04, 2015

  Skjønner godt at det kommer noen negative tanker de 14 dagene, det er jo når man står midt oppi noe og kjenner at man er sliten at de kommer. Synes det virker som du er flink til å kjenne på det som er tungt, samtidig som du vet hvor bra du samtidig har det. God balanse det Jorid! <3

  Og selv om jeg ikke skriver så mye på bloggen din lenger, så er jeg her stadig vekk. For den er fin og jeg får ro i sjela av å se bildene dine. Samtidig som du inspirer masse!
  Ha en finfin søndagskveld!

  Klem fra Hege

  Reply
  • Jorid Kvam Oct 04, 2015

   Hei Hege!
   Så koselig å se at du er innom igjen. Det gjør meg glad!

   Ja, det er en balanse. Også er det noe med å la seg kjenne på alle disse tankene og følelsene. Og da er jeg heldig som får mulighet til å lufte de her på bloggen! Det er godt å kunne skrive igjen, etter så lang tid der bloggen har ligget i dvale.

   Ønsker deg og en fin kveld, takk som stakk innom!
   KLEM

   Reply
 2. Chris Oct 04, 2015

  God kveld. Nydelige bilder som alltid. Jeg har en mann som jobber kveldskift annenhver uke, da får jeg smake litt på det å være alenen med barna. Jeg har to gutter på 5 og 7 som skal rundt på aktiviteter og sånn og det er ikke alltid like lett når man bare er 1. Så jeg forstår det er utfordrende når du er helt alene i 14 dager. Ønsker deg en finfin uke.

  Chris

  Reply
  • Jorid Kvam Oct 04, 2015

   Hei Chris,
   tusen takk! :) Så hyggelig at du legger igjen en kommentar.
   Det vil nok her også bli bare mer utfordrende, når aktivitetene melder seg. Men det kommer nok til å gå bra også! Alt ligger i hodet har jeg funnet ut, om hvordan jeg innstiller meg og planlegger. Også er vi heldige å ha all familie i umiddelbar nærhet, som er upriselig!

   Ønsker deg og en fin uke!
   KLEM

   Reply
 3. MonicaUE Oct 04, 2015

  Jeg kan godt forstå at det å være alene med to små i 14 dager kan være slitsomt. Vi er heldigvis to men merker det når mannen er borte et par kvelder og jeg må holde fortet. Det er altoppslukende med to små når man er alene, men håper du har litt avlastning bare for å lufte hodet litt av og til. Trenger litt energipåfyll for å funke godt som mamma også???? Ha en fin uke!

  Reply
  • Jorid Kvam Oct 05, 2015

   Ja, det er ikke kapasitet til så mye annet ;-) Men vi er veldig heldig da vi har all familie i umiddelbarn nærhet. Der jeg både får avlastning og middag!

   Takk for at du stikker innom!
   Ha en god Mandag :-)
   Klem J

   Reply
 4. Janniche Oct 05, 2015

  Hei fine du!

  Dette er første gangen jeg kommenterer hos deg, men oppdaget den fine bloggen din for noen uker siden og har fulgt det siden det. Og du så mye inspirasjon jeg har fått! Veldig godt og lett språk også, noe jeg setter stoor pris på:-)

  Her er det hverken barn eller nordsjømann, men en 8-16 mann og jeg som jobber stort sett bare kveld og helg. Så her er utfordringen å få sett hverandre nok, hehe…
  Men nå er vi enige om å PRØVE å ta helt fri begge to annenhver helg, viktig med kjærestetid <3

  Ønsker deg en god uke, så sees vi snart igjen:-)

  Klem, Janniche

  Reply
  • Jorid Kvam Oct 05, 2015

   Hei Janniche!

   Så hyggelig at du legger igjen hilsen, og så kjekt å høre at du liler deg her inne! Det setter JEG pris på :-)

   Det er en utfordring å få tid til hverandre også! Og det er så viktig p prioritere. Deilig med kjærestetid!

   Ønsker deg en god uke!
   Xx

   Reply
 5. Helen Oct 13, 2015

  Kjenner følelsen ;) bestandig like godt når man igjen blir to voksne i huset! Jeg synes spesielt ettermiddagene/kveldene blir litt lange noen ganger. Og jeg savner muligheten for å bare kunne stikke en tur på trening, satser på at det blir litt bedre når minstemor begynner ibarnehagen neste høst!
  Og tro meg; overgangen var enda større fra to til tre ;P

  Klem

  Reply
 6. Heidi Dec 17, 2015

  Hei det store bildet av den dama i stua di hvor har du kjøpt det ?

  Reply
  • Jorid Kvam Dec 17, 2015

   Hei, det er Kate Moss og kjøpt hos et galleri i Nederland. De har det dessverre ikke lengre :(

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *