Alt hvitt. Eller?

Å bygge nytt hus (eller renovere) innebærer vanvittig mange valg, noen lette, andre svært vanskelige. Da vi startet prosessen hadde vi i utgangspunktet det meste klart, men undervegs endret det seg og vi valgte flere ganger helt motsatt av hva vi først hadde tenkt. Med en byggeprosess som strakte seg over 2 år, hadde vi (les: jeg) alt for god tid til å finne alternativer og inspirasjon hos andre.. Hehe!

IMG_2781

Foto: Marthe Bø

Noe av det jeg synes var det vanskeligste, var å velge farger på veggene. Vi landet på å velge klassisk hvit på alle malbare overflater. Flere kommenterte og spurte om vi virkelig skulle ha alt hvitt, og at det kom til å bli kjedelig, sterilt og upersonlig. Vi tenkte lenge over disse kommentarene, om at vi virkelig skulle ha alt helt hvitt – og landet til slutt på at; jo, det skal vi. Jeg angrer ikke, og elsker mine hvite lerret som fylles med print og står fint sammen med møbler og ikke minst lyset som reflekteres i rommene.

IMG_2785

Foto: Marthe Bø

Men jeg elsker også kontraster, nyanser av grå, sort og blå, og skulle vi valgt noen farger før vi hadde flyttet inn i huset hadde det vært farger i denne gaten. Men sannsynligheten for bom med rom, lys og møbler hadde vært stor, da jeg har lest og sett så mange skrive om hvordan en farge forandrer seg med lyset og møblene. Det ble vanskelig å skulle sitte over ett år i forvegen å bestemme seg, uten å vite hvordan solen står, lyset bærer og hvilke møbler som skulle hvor. Så maling med farge ble lagt på is, med tanke om at jeg ønsket å se huset gjennom en stund før malerkosten ble tatt frem. Hvitt ble det!

IMG_2792

Foto: Marthe Bø

Med med tiden vi har bodd i huset, sett hvordan møblemang og lys lager liv i rommene – kribler det nå til å ta frem malerkosten. Som så mange andre flinke fine bloggere har jeg blitt helt forelsket i Jotun sine nye fargekart. Spesielt Reflections of Time og blåfargen Deco Blue – som du kan se på veggen over til fineste Marthe Bø bak bloggen marthebo.no (verdt en titt, en av mine favorittblogger).

Hos oss er det to vegger på soverommet jeg ønsker skal få noen strøk maling i første omgang, og jeg holder en knapp på Deco blue også. Vi har ganske stort soverom, og det er nok det mest upersonlige rommet i huset så langt og jeg ønsker å gjøre det mer lunt og koselig. Så får vi se om det blir noen malingsstrøk på andre vegger etterhvert!

Synes du også valg av farge til vegg er vanskelig? Hvilke farger liker du best?

God kveld!

Foto: Marthe Bø – marthebo.no

1 Comment

  1. Elise Nov 06, 2015

    Hei! :) Så vittig, eg har tenkt lenge å spørje deg om akkurat dette, men tiden har ikkje strekt til før du plutseleg skreiv om det! :)
    Eg syns det med fargar er vanskeleg. I Bergen hadde me kritthvite gipsvegger og var eigentleg ganske fornøgd med det. Ikkje so lenge før me flytta malte me eine soverommet i ein gråfarge, som me igjen malte på begge soveromma der me bur no. Me flytta heim til Sogn og bur i kårhuset på gården til foreldra mine og huset er eit eit plans hus på ca 90 kvm3. Kjøkkenet valgte eg kalkmaling og det er eg strålande fornøgd med! Men no lurer eg so på resten som er stova og spisestova.. Her er fargen “eggehvit” og eg føler at eg ikkje kan fordra denne fargen (til tross for at den passer fint til grått). Så kjem da det store spm; male kvitt eller farger, og i so fall kva slags farger?! ???? Det blir nok ikkje enda, so det blir spennande å følgje med deg på dette prosjektet! :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *