En helg i vakkert landskap.

Vi er vell hjemme etter en fantastisk helg med tung sekk og nydelige Frolfjellet, bare jeg og min kjære. Vi har snakket om denne turen lenge, for å komme oss litt bort, og ikke minst gjøre oss nye erfaringer rundt en gryende friluftsinteresse.

FullSizeRender

Vi pakket med oss telt, sekk, kart og kompass og kjørte opp Fredag ettermiddag til enden av Heståsdalen hvor vi gikk til Roknesvollen, så videre langs med Heståa og Storelva. Det rakk å bli mørkt, og vi gikk litt over 2 timer med hodelykt og fant oss en fin plass å sette opp teltet på. Vi var spente på hvordan omgivelsene var da vi slo opp øynene Lørdag morgen da ikke terrenget var helt som vi så for oss da vi planla turen. Men det var utrolig flott, solskinn og god temperatur!

IMG_2651 IMG_2652

Navigering med kart og kompass er veldig gøy, og gamle speiderferdigheter kom til nytte. Teltet fra Helsport var også supert, og sto til forvetningene.

IMG_2653

Ingenting slår bålkaffe!

IMG_2654

Fine gode mannen min – og verdens beste turkompis!

IMG_2655

Vi pakket ned teltet og neste mål for turen var Branokhytta som hører til Nord-Trøndelag Turistforening. Den ligger vakkert til ved Storelva som kommer fra Feren, så vi måtte gå tilbake en liten time fra der vi hadde slått leir, og krysse Heståa. Hytta har fin bålplass ute, benker, 6 sengeplasser inne, gass og ved. Det ble mye regn i går kveld, i natt og i formiddag, så vi er glade for at vi sov innendørs.

IMG_2656

Vi har ikke vært kjent med Turistforeningen før, men er positivt overrasket og vil anbefale alle som ønsker å komme seg ut, om å sjekke ut.no for hytter i nærheten. Det er et perfekt alternativ til de som ikke har hytte selv, men likevel elsker å komme seg ut på fjellet og i naturen. Tommel opp!

IMG_2659

Tross konstant nedbør idag, kryssing (les gå med vann til brystet) over Heståa som har vokst seg superstor, har vi lagt bak oss til sammen ca 15 km gange i myr og vått terreng! Mange nye opplevelser, erfaringer og ikke minst være sammen under helt andre forhold og omstendigheter enn det vi er vant med. Dette frister til gjentakelse, snart!

Håper du har hatt en fin Halloween helg – våre jenter har kost seg maks sammen med besteforeldre og bestevenner!

PS: For de som er interessert i å se hvor vi har gått, så følge linker til min GPS-klokke under:

Roknesvollen – Teltplass: http://www.movescount.com/nb/moves/move81868237
Teltplass – Branokhytta: http://www.movescount.com/nb/moves/move81868242

8 Comments

 1. Chris Nov 01, 2015

  Ser ut som en veldig fin tur, finer bilder. Så koselig å gjøre noe sånn sammen. Vi liker og godt å gå turer i fjellet men har ikke kommet helt dit at vi overnatter i telt eller turisthytter. Ønsker deg en fin uke.
  Chris

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 01, 2015

   Hei Chris!
   Ja, dette var en helg litt utenom det vanlige – men så glad vi gjorde det! Mange nye erfaringer og ikke minst tid sammen under helt andre omstendigheter enn det vi er vant med. Tursitforeningen har så mange fine alternativ til hytteovernatting, positivt overrasket og fornøyd!
   Ønsker deg en god uke ogs, takk som legger igjen en kommentar!
   Jorid

   Reply
 2. Karin Fossbakk Nov 01, 2015

  Ser helt nyyyydelig ut! Nå fikk jeg lyst på en tur ut i skog og mark. Og ikke minst kvalitetstid med min kjære! Spørs om ikke det må prioriteres i nærmeste framtid.

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 01, 2015

   Ja, det var helt fantastisk! Tross plaskregn og våt myr i hele dag – en opplevelse og erfaringer rikere! :-) Finn tid til en tur ut – gull verdt.

   Reply
 3. June Nov 01, 2015

  Så herlig! Og så fint å gjøre noe sånt sammen, vekk fra hverdagslivet :)

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 01, 2015

   Ja, dette var virkelig en flott og lærerrik opplevelse :-)

   Ømsker deg en flott uke!

   Reply
 4. Janniche Paulsen Nov 02, 2015

  For en utrolig kul ting å gjøre!!
  Jeg er veeeeeeldig skeptisk til å sove ute i telt, men på turisthytta skulle jeg klart;-) Noe å tenke på, takk!
  Og tusen takk for masse inspirasjon generelt på bloggen din, digger den! :-)

  Klemmer, Janniche

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 02, 2015

   Ja, dette var en finfin helg – på mange måter! Det er sikkert 15 år siden sist jeg lå i telt, og det er akkurat like spennende og opplevelsesrikt som jeg kan huske. Primitivt og kjekt! :-)

   Så fint at du ligger bloggen! Takk :-)
   Klem, Jorid

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *