Fyre med ved!

God Lørdag!

Her har vi spist en god frokost, jentene har latt oss slumre lenge og nå er vi i gang med å rydde og ordne litt. Deilig lat formiddag med andre ord! Jentene skal videre til farmor og farfar litt senere, da vi skal spise middag med jobben min i kveld. Et supertidlig julebord, og jeg gleder meg veldig!

IMG_4832 copy

Selv om vi har vannbåren varme i hele huset, fyrer vi hver dag uansett. Det gir en lun og god varme, og med parketten vi har blir det aldri gulvkaldt selv om det går mindre varme i gulvene. Jeg angrer ikke ett sekund på at vi la ned noen ekstra kroner i vedovn, da den står som et møbel i midtstuen. Ovnen er fra Nordpeis og heter Duo 1. 

IMG_4833 copy

Jeg har fått mange spørsmål om platen vi har bak ovnen. Da vi bygget trodde vi at ovnen kom langt nok frem slik at vi slapp noe som helst bak, men da det viste seg at veggen kom vell nærme så måtte vi selvfølgelig ha noe brannsikkert bak ovnen. Vi vurderte opp og ned i mente, stein, brannplater osvosv. Til slutt kom vi over at Nordpeis har utviklet et glassplate med stålplate som er godkjent for å ha bak ovenen. Det gir et kult uttrykk og flammene reflekteres i platen – digger den.

IMG_4836 copy

Liker du å fyre i ovnen? Denne tiden er så fin synes jeg! Nå skal jeg få ryddet og støvsuget litt til. Ønsker deg en fin fin Lørdag <3

4 Comments

 1. Chris Nov 07, 2015

  Utrolig kult med den plata bak. Vi tok bort vedovnen når vi pusset opp og har ikke satt inn ny enda, litt fordi den ikke ble brukt men og fordi vi har så liten stue. Jeg savner det litt mer når jeg ser hvor fint det er hos dere. Ha en fortsatt fin lørdag og kos dere i kveld.
  Chris

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 07, 2015

   Ja, den plata gjør seg virkelig :-) Det er fint med litt rom når man har vedovn, men det finnes jammen mange fine mindre modeller og! Vi ble fortalt at med vannbåren så brukes ovnen nesten aldri, men vi fyrer litt hver dag – elsker det.

   Tusen takk! Ha en fin Lørdag dere og :)

   Reply
 2. Tonje Agate Nov 18, 2015

  Har samme ovn her- og elsker varmen det gir. Og stemningen :) Idag ble det fyr i ovnen og kakao i godstolen foran.
  Kult med den plata. Selv har jeg mur bak.

  Reply
  • Jorid Kvam Nov 18, 2015

   Tusen takk :-) Deilig å fyre!

   Ha en fin kveld!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *