Verdens beste mintkonfekt

Jeg må til hver jul lage mintkuler/mintkonfekt, som er min absolutte favorittgodis. Liker du AfterEight, elsker du disse ;-) I år hadde vi besøk av de fineste folka vi kjenner, på overnatting. Mens gutta var ute på middag, koste vi jentene oss hjemme – som resulterte i mange gode mintkuler og skravling. Gull verdt, og en koselig ting å gjøre sammen!

FullSizeRender 6 FullSizeRender 7

Oppskriften er veldig enkel:

 • 1 eggehvite
 • 350 g melis
 • 5 dråper peppermynteolje (fåes kjøpt på apoteket)
 • 125 g kokesjokolade

Pisk eggehvite stiv – sikt melis i eggehviten – bland godt – tilsett peppermynteolje – lag kuler, som du trykker flate med gaffel – smelt sjokolade i vannbad og dypp halve mintbitene i – legges på bakepapir – settes kaldt. (evt kan kulene bare trykkes med fingeren, og der du trykket fylles med sjokolade). Usikker på hvor mange det gir, varierer veldig på størrelse av kulene – jeg dobler/tredobler alltid oppskriften!

FullSizeRender 8

De er farlig gode og ofte må de lages både en og to runder før julen er omme!

Nå har jeg fristet nok, og jeg skal ned i kjelleren for å trene denne ukens siste styrkeøkt.

Ønsker dere en god kveld!

4 Comments

 1. Chris Dec 17, 2015

  Ååå, jeg elsker sånne mintkuler. Jeg har ikke laget de dette året for jeg klarer ikke begrense meg. ????I kveld har vi vært på juleoppvisning med skolen til gutta så det ble ikke trening på meg i dag. Ha en fortsatt fin kveld.

  Chris

  Reply
  • Jorid Kvam Dec 17, 2015

   Samme her! Det blir spist alt for mange ???? Såå gode!

   Koselig med avslutning da. Nyt kvelden!

   Reply
 2. May-Rita Dec 19, 2015

  Denne adopterte jeg for et par år siden av deg og gjett om de mååååå lages hvert år. Simpelthen elsker de????. Så takk for at du delte oppskriften???? Ha en god jul, hilsen May-Rita

  Reply
  • Jorid Kvam Dec 19, 2015

   Så gøy å høre May-Rita! De er farlig gode :)

   Goood Lørdag og GOD JUL <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *